ZLATKO PJEŠ / Zapovjednik JVP Novska za RTL: 'Podić ćemo jedan brodski kontejner i završno eliminirati je li još netko stradao'

Navodi kako će na terenu ostati koliko je potrebno, a trenutno će pružati ravjetu djelatnicima koji bi tu mogli biti cijelu noć

10.9.2022.
19:28
VOYO logo

Zapovjednik JVP Grada Novske, Zlatko Pješ gostovao je u RTL-u danas s Leonom Šiljeg.

Govori kako je trenutno došlo do pomicanja teretnog vlaka i nastavit će se raščišćavanje teške nesreće. "Ono što je sada za navesti, mi pružamo rasvjetu za djelatnike koji će, vjerujem raditi cijelu noć. Iza nas je sumnja, jedan je brodski kontejner koji nastojimo dići i ustanoviti da se ispod ne nalazi niti jedna osoba", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim podizanjem kontejnera za nas će biti završni postupak da eliminiramo da netko nije stradao. Ovo je jedan od težih terena za mene i postrojbu", navodi.

Ističe kako su motorkama pročistili puteve, bilo je jako nepristupačno, a bili su na 500 metara od unesrećenih. Na terenu će ostati sve dok, u koordinaciji s policijom, pruže rasvjetu i sve što mogu učiniti dat će im, navode. "Teško jeprocijeniti kada će olupina napustiti mjesto, čekamo kransku dizalicu, ali te podatke nemamo. Treba dati službama vremena, iznad nas su žice koje vise i sve treba posložiti da ne bi došlo do još nesreća", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste su, kaže, morali pomaknuti prije tegljenja vlakova da ne bi žice povukle stupove koji su onda opasnost da sve okupljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo