VUKOVINA FIOLIĆ / Zaključen stečaj nad Fiolićevom tvrtkom. Poslovni krah krenuo kad su uhitili njega i Sanadera

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sva imovina Farme Vukovina Fiolić, nekretnine i zemljište nakon prodaje na javnoj dražbi, unovčene su za 6.65 milijuna kuna. Time su djelomično podmireni razlučni vjerovnicite su plaćeni troškovi stečajnog postupka. Farma u Vukovini najveća je stočna farma u Hrvatskoj s 22 štale i kapacitetom do 3500 goveda

16.1.2023.
16:21
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Zagrebu zaključio je stečaj nad Farmom Vukovinom Fiolić, tvrtkom mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića te će se tvrtka izbrisati iz sudskog registra.

Stečaj tvrtke bio je otvoren 2017. nakon pokretanja stečaja osnivača - krovne tvrtke Mesnice Fiolić koja je, prema prijedlogu Financijske agencije, imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47.68 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva imovina Farme Vukovina Fiolić, nekretnine i zemljište nakon prodaje na javnoj dražbi unovčene su za 6.65 milijuna kuna, djelomično su podmireni razlučni vjerovnici s iznosom od 4.34 milijuna kuna te su plaćeni troškovi stečajnog postupka od čak 2.3 milijuna kuna, ističe se u sudskom rješenju.

Farma u Vukovini najveća je stočna farma u Hrvatskoj. Sagrađena je 1968., a 2005. godine bila je dodatno proširena. Na farmi su sveukupno 22 štale s kapacitetom do 3500 goveda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi Stjepana Fiolića počeli su nakon što je, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora koje je zamijenio radom za opće dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo