ZAGREBAČKI KVART U KOJEM PLJUŠTE KAZNE ZBOG PARKIRANJA: / Građani bijesni, no iz Grada poručuju da neće odustati

Image
Foto: PIXSELL

Stanovnici zagrebačkog naselja Trnsko ogorčeni su jer su zbog parkiranja na nogostupu počeli dobivati kazne, a prostora za parkiranje nemaju dovoljno.

13.2.2019.
10:49
PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici novozagrebačkog naselja Trnsko ovih su dana ispod svojih brisača na automobilima pronašli kazne u iznosu od 300 kuna. Spočitava im se parkiranje na nogostupima, koje već godinama prakticiraju jer nemaju dovoljno parkirnih mjesta, no zbog kojeg dosad nisu dobivali kazne.

"Moja zgrada ima parkiralište, ali je ono uvijek popunjeno jer ga koriste i stanari susjednih. Kad sam došla s posla, jednostavno nisam imala gdje drugdje stati nego na rub nogostupa. Kazna bi bila sasvim opravdana da je parkirna struktura naselja riješena, ali ovako... Trnsko je navečer toliko zakrčeno da nema mjesta ni za ostaviti bicikl", kazala je za Večernji listMaja Vnučec koja je također dobila "čestitku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja se na situaciju požalila Gradskom uredu za promet, a oni su je usmjerili na Mjesni odbor. No, ondje, pak, odgovor uopće nije dobila. U Prometnom redarstvu su joj, pak, otkrili kako u njezinom naselju godinama nisu bili, ali da su dobili nalog da ga češće "češljaju", iako su svjesni tamošnjeg nedostataka infrastrukture.

'Jače su kontrole zbog rotora, ondje se kreću i školska djeca'

Šef gradskoga Sektora za komunalno i prometno redarstvo Robert Ljutić, pak, ističe kako je kontrola po Trnskom, ali i okolnim naseljima, pojačana zbog radova na rotoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Česta je pojava u Trnskom da su vozila parkirana na nogostupu koji je predviđen za kretanje pješaka, a promet u tom i susjednim kvartovima znatno je pojačan jer je preusmjeren iz okolnih prometnica u stambena naselja zbog izgradnje rotora. Stoga prometni redari pojačano nadziru rutu preusmjerenog prometa, posebice smjerove kojima se kreću školska djeca", navodi Ljutić dodajući kako će nastaviti sa sankcioniranjem nesavjesnih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo