PRED ŠKOLAMA OKUPLJA DJECU / Zagrebačka policija poslala dopis školama: ‘Ako vidite Ivana Pernara, odmah nas zovite!‘

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXELL

Pernar je nedavno održao govor ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu te kazao učenicima kako 'moraju raditi djecu, ali ih ne smiju cijepiti'

16.11.2023.
17:49
Marko Lukunic/PIXELL
VOYO logo

Zagrebačka VI. policijska postaja uputila je dopis većini srednjih škola na njihovom području (Novi Zagreb), u kojem mole ravnatelje da obavijeste policiju ako imaju saznanja o tome da pred njihovu školu dolazi bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

Pernar je, naime, već dulje vrijeme "na turneji" na kojoj pred školama okuplja grupe učenika plasirajući im dezinformacije, prvenstveno iz područja zdravlja. Nedavno je tako održao govor ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu te kazao učenicima kako "moraju raditi djecu, ali ih ne smiju cijepiti". Preporučio im je tom prilikom da redovno piju Lugolovu otopinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz VI. policijske postaje obratili su se dopisom upućenim ravnateljima šest škola: I. gimnazije, IV., VIII., XIII. gimnazije, Obrtničko-industrijske škole, Graditeljsko-tehničke i Geodetske škole, javlja Jutarnji list.

Image
VIKALA MU DA JE SVINJA i GAD /

Zna se tko je žena koja je na Trgu napala Pernara: 'Klečavci prijete velikim zlom, a Pernara bih lako 'složila''

Image
VIKALA MU DA JE SVINJA i GAD /

Zna se tko je žena koja je na Trgu napala Pernara: 'Klečavci prijete velikim zlom, a Pernara bih lako 'složila''

Ako ga vidite...

Policija se u svom dopisu školama poziva na dopis dječje pravobraniteljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema potvrdi ravnatelja nekih od navedenih škola, policijski službenici u dopisu navode da su zaprimili pismo pravobraniteljice u kojemu ih izvještava da bivši saborski zastupnik I. Pernar obilazi srednje škole, razgovara s učenicima i s njima se fotografira.

Iz policije mole ravnatelje škola da ukoliko imaju saznanja da dotični dolazi pred njihovu školu, o tome obavijeste nadležnu policijsku postaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u stalnom kontaktu s policijskom postajom kojoj gravitiramo. Imamo sjajnu suradnju, policija doista vodi brigu o sigurnosti oko škole i česte su ophodnje, bilo zbog Pernara, bilo bez njega", kazala je za Jutarnji Zdravka Krpina, ravnateljica Hotelijersko-turističke škole, koja nije primila dopis policije.

POGLEDAJTE VIDEO: Novo dno hrvatske politike: Pernar se mota pred školama, mami djecu, snima pa objavljuje na društvenim mrežama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo