Za zlostavljanog dječaka 13.000 članova Facea

18.1.2010.
17:44
VOYO logo

Potporu dječaku kojega su mjesecima zlostavljali njegovi kolege dali su brojni građani putem telefona.

Svoje su mišljenje o cijelom događaju izrekli su i čitatelji u komentarima novinarskih tekstova koji su ukazali na događaj u Bjelovaru i problem zlostavljanja kojega ima u mnogim školama u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak, o događajima se u školi u kojoj se provodi UNICEF-ov program Stop nasilju među djecom i na čijoj se zgradi od 2004. godine koči i tabla s natpisom "Ovo je mjesto nulte tolerancije na nasilje", izjasnio Školski odbor II. osnovne škole.

Nakon što je nasilje nad učenikom izbilo u javnost, najoštrije je osudio postupak učenika - nasilnika, uz izražavanje žaljenja učeniku - žrtvi i njegovim roditeljima. Izraženo je i žaljenje što je cijeli događaj s tako mnogo pozornosti popraćen u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, objašnjenje zašto se zlostavljanje tako dugo toleriralo, bez poduzimanja svih mjera koje stoje na raspolaganju je izostalo.

Dugogodišnji ravnatelj škole Mirko Zeman u petak je, dodajmo, na radu bio posljednji dan i otišao je u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu ravnateljicu Davorku Bačeković - Mitrović u ponedjeljak su, prvoga radnoga dana, dočekali razni sastanci, a u školu je došla prosvjetna inspektorica i stručnjaci kriznoga stožera.

"Reagirali smo odmah, čim smo čuli za problem. Konstatirali smo da škola ima izvrsne rezultate, kao i druge osnovne škole u gradu, no incidenti su uvijek mogući", izjavio je u ponedjeljak za Jutarnji list gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu je potrebno obavijestiti i Centar za socijalnu skrb, ne da bi se prozivalo nekoga da je kriv, već da obavi svoj dio posla. Dogovoreno je i da se oko održavanja radionica za rad sa djecom koja su bila uključena u taj incident angažira struka i organizira stručna pomoć.

Prethodni članak:

arti-201001150657006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo