PLENKOVIĆ SE SASTAJE S MINISTRIMA: / Vlada diže minimalac; krećemo prema euru kao službenoj valuti

Image
Foto: Thinkstock / ilustracija

Na dnevnom su redu sjednice Vlade i uredba o načinu izračuna i visinama sastavnica za izračun posebnog poreza na motorna vozila, kao i uredba o visini trošarine na cigarete,

30.11.2018.
8:01
Thinkstock / ilustracija
VOYO logo

Na dnevnom redu sjednice Vlade RH su prijedlozi njezinih amandmana i izjašnjenje o amandmanima drugih predlagatelja na prijedlog državnog proračuna za 2019. Pred ministrima će biti i prijedlog zakona o minimalnoj plaći te uredba o visini minimalne plaće kojom će se njezin iznos povisiti.

Na dnevnom redu i uredba o trošarinama na duhanske proizvode

"To će biti jedna bitna poruka za što dostojanstveniji život i onih koji imaju najmanje plaće u Hrvatskoj, uz odgovarajuće kompenzacijske mjere poslodavcima", rekao je u četvrtak premijer Andrej Plenković, najavljujući donošenje uredbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom su redu sjednice Vlade i uredba o načinu izračuna i visinama sastavnica za izračun posebnog poreza na motorna vozila, kao i uredba o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan za savijanje cigareta i ostali duhan za pušenje.

Sjednica za uvođenje eura

U Banskim dvorima u petak će se održati prva sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, kojom će predsjedati predsjednik Vlade Andrej Plenković. Odluka o osnivanju Nacionalnog vijeća donesena je na sjednici Vlade u svibnju, zajedno sa Strategijom za uvođenje eura kao službene valute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo