PRIVREMENO RJEŠENJE / Vlada iza zatvorenih vrata odlučila da će bivši varaždinski gradonačelnik zamijeniti Dragana Kovačevića u Janafu

Image
Foto: Pixsell

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala novu osobu na čelo Janafa

24.9.2020.
13:49
Pixsell
VOYO logo

Dragana Kovačevića na čelu Janafa zamijenit će privremeno član Uprave te tvrtke Stjepan Adanić, kazao je novinarima i novinarkama nakon zatvorenog dijela sjednice Vlade ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Image
ministri komentirali aferu /

Ćorić uoči Vlade: 'Situacija s Janafom ne bi se mogla izbjeći ni uz sigurnosnu provjeru'

Image
ministri komentirali aferu /

Ćorić uoči Vlade: 'Situacija s Janafom ne bi se mogla izbjeći ni uz sigurnosnu provjeru'

''Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade pored drugih imenovanja bilo je razrješenje predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića. U predstojećem razdoblju vršitelj dužnosti predsjednik uprave bit će postojeći član Uprave Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika Uprave'', kazao je Ćorić.

Upitan kako može biti siguran da se neće ponoviti situacija kao s Kovačevićem, kazao je kao i uoči sjednice Vlade da ne može biti siguran, kao i da se situacija s Janafom ne bi se mogla izbjeći ni uz sigurnosnu provjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Stjepan Adanić?

Adanić je, inače, bivši varaždinski gradonačelnik i general Hrvatske vojske, a bio je i kandidat HDZ- na prošlim izborima za Europski parlament.

Rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru, a u Hrvatskom zagorju je završio osnovnu i srednju školu te je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao 1983. godine, a 2012. je na istom fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Ima čin Brigadnog Generala HV-a. Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Zbog ratne i političke pobjede u Varaždinskom ratu predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman imenovao ga je 1991. godine pomoćnikom ministra obrane RH, šefom vojnog kabineta Predsjednika RH i glavnim pregovaračem RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a pod pokroviteljstvom promatrača EEZ-a (danas EU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnašao je i dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine. Autor je i koautor nekoliko knjiga iz područja prava, obrane i nacionalne sigurnosti. 

Prije nego je postao član Uprave bio je pomoćnik direktora u Janafu do 1998. godine, a u Upravu Janafa imenovan je početkom veljače ove godine. Naime, temeljem provedenog javnog natječaja, Nadzorni odbor Janafa je na sjednici održanoj 7. veljače donio odluku kojom je pored ponovnog imenovanja Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave imenovao i Stjepana Adanića te Vladislava Veselicu članovima Uprave Janafa na razdoblje od četiri godine s početkom mandata 12. veljače 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo