BEROŠ UPOZORAVA / 'Moramo na sve biti spremni, možda prijeđemo na model 2G'

Image

Možda ćemo imati ograničenje okupljanja za neesencijalne djelatnosti, najavio je Beroš

6.11.2021.
16:22
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je sa suradnicima, među kojima je bio i ministar zdravstva Vili Beroš, posjetio KB Dubrava želeći iskazati potporu djelatnicima bolnice koji se bore sa sve većim brojem zaraženih koronavirusom kako bi se "dodatno osvijestilo koliko je situacija teška".

Plenković i Beroš sastali su se s ravnateljem te bolnice, Kriznim stožerom KB Dubrava i užim vodstvom bolnice, a nakon sastanka dali su izjave za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš je zahvalio svim djelatnicima KB Dubrava na svemu što rade već dulji period te istaknuo da "svatko od nas ima svoj dio odgovornosti u ovoj velikoj krizi". Iskoristio je priliku i da ponovni važnost cijepljenja, ali i pridržavanja osnovnih epidemioloških mjera.

"Ne smijemo doći i pokazati svoje krajnje granice, možemo spriječiti da do toga ne dođe cijepljenjem i odgovornim pridržavanjem mjera. Nošenje maske kad god je to moguće, održavanje distance, dezinfekcija ruku, osnovna higijena - osnovni su preduvjeti da završimo s ovom epidemijom", kazao je Beroš, dodajući da je cijena necijepljenja i nepridržavanja mjera jako velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ I BEROŠ U DUBRAVI /

'Onaj koji završi u bolnici, zauzima mjesto nekome drugom'

Image
PLENKOVIĆ I BEROŠ U DUBRAVI /

'Onaj koji završi u bolnici, zauzima mjesto nekome drugom'

'Možda prijeđemo na model 2G'

Beroš je potom kazao da su htjeli uvesti obvezno cijepljenje, da bi to i napravili. "U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, moramo na sve biti spremni, možda prijeđemo na model 2G na koji je čitava Austrija prešla. Možda ćemo imati ograničenje okupljanja za neesencijalne djelatnosti s ciljem zaštite ljudskih života i sprječavanja širenja virusa", rekao je Beroš.

Beroš se, govoreći o modelu 2G, referirao na covid-potvrde koje se izdaju jedino osobama koje su cijepljene ili su preboljele koronavirus. Negativan test na koronavirus se u tom slučaju ne bi priznavao. Na jučerašnjoj presici Stožera najavljeno je da bi se s takvim modelom moglo krenuti u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o tom modelu, kao i analizu stručnjaka za radno pravo o ustavnosti takvih covid potvrda možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo