ORIGINALNO! / VIDEO Zagrebački vatrogasci pred našim kamerama kao da su mrtvi: 'Htjeli smo postati vidljivi'

Cilj im je bio popularizirati društvene mreže, kako bi se moglo vidjeti koje akcije sve izvode

28.9.2019.
19:18
VOYO logo

Fotografija zagrebačkih vatrogasaca obišla je virtualni svijet. Nakon što su na Facebooku iz ptičje perspektive pokazali što se sve nalazi u jednom specijaliziranom vatrogasnom vozilu, deseci tisuća ljudi podijelili su fotografiju koja je nastala u sklopu tzv. "Tetris izazova".

Sve je počelo početkom mjeseca u švicarskom gradu Zürichu, kada je lokalnapolicija objavila prvu fotografiju opreme jednog policijskog vozila. Sve s ciljem - širenja svjesnosti o zaštiti i spašavanju građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa zagrebačkim vatrogascima koji su se priključili izazovu na Jankomiru u Zagrebu je bila naša Donna DianaPrćić, koja naglašava da vatrogasci nisu očekivali da bi mogli izazvati toliko pažnje te postati toliko popularni na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Itekako smo zadovoljni! Radi se o tome da smo htjeli napraviti odaziv kako bi bile vidljive naše društvene mreže i akcije koje izvodimo. To je bio cilj", rekao je zapovjednik Vatrogasne postaje Jankomir Zoran Gorički pa nabrojao brojnu opremu koja se našla na samoj fotografiji.

Naravno, riječ je o alatima za rezanje lima, probijanje kamena, ljestve, uređaj za pretraživanje ruševina... Ali, nisu u pitanju samo predmeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolege su na fotografiji, također. Oni su obučeni za sve vrste spašavanja, jako puno rade i izlaze na sve vrste intervencija", kazao je Gorički.

No, postoji jedno jedinstveno vozilo, barem u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slagali smo ga sami, služi za spašavanje na visinama i dubinama, za teške intervencije i za spašavanje iz ruševina. Radilo je na svim intervencijama. Planovi za dalje su nam nadogradnja i obuka, to nam je najbitnije", naglasio je Gorički.

Na "Tetris izazovu" sljedeći će se odazvati policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo