PROSVJED PRED BOLNICOM / FOTO/VIDEO S COVID potvrdama u bolnice. Kaos ispred KBC Zagreb. Pozvali policiju. Beroš: 'Ispričavam se'

Ispred KBC Zagreb se okupilo 50-ak prosvjednika, ravnatelj Ćorušić kazao je da većina prosvjednika nisu djelatnici bolnice

4.10.2021.
7:33
VOYO logo

Od danas u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi svaki zaposlenik trebaju imati EU digitalnu COVID potvrdu. Covid potvrde trebat će i za pacijente, ali i za pratnju. Za sve osim hitne slučajeve. Isto se odnosi i na ustanove socijalne skrbi.

Image

Kaos ispred KBC Zagreb. Pozvali policiju. Beroš: 'Ispričavam se'

Image

Kaos ispred KBC Zagreb. Pozvali policiju. Beroš: 'Ispričavam se'

"Te sigurnosne mjere imaju privremeni karakter i trajat će sve dok postoji realna opasnost od prodora virusa u zdravstveni, odnosno sustav socijalne skrbi. Ovisit će o epidemiološkoj situaciji u budućnosti i kretanju broja oboljelih i hospitaliziranih, te posebno broju onih na respiratoru", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ispred KBC Zagreb se okupilo 50-ak prosvjednika u rano jutro, koji ne podržavaju ovu odluku, a prosvjed je i ispred Centra za socijalnu skrb u Splitu.

Osim transparenta na kojem piše "sloboda radu", prosvjednici viču: "Izdaja, izdaja..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prosvjednicima koji su dočekali Beroša bio je i Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je govorio na nedavno održanom "Festivalu slobode" te svećenik Zdravko Knežević s kojim su prosvjednici vikali "Dolje sramotne odluke".

Beroš se ispričao zbog prosvjednika

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a, ispričao se svima zbog prosvjednika i kazao da su pozvali policiju te dodao da većina prosvjednika nisu djelatnici KBC-a Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Beroš također se ispričao zbog događanja ispred KBC-a Zagreb.

"Zadatak mi je osigurati sigurnost svih djelatnika, nema diskriminacije i nikog se ne tjera na cijepljenje", kazao je ministar te dodao kako se nada da će mjere zaživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Negirati postojanje virusa nije na neki način opravdano. Ove mjere su privremene i mijenjat će se ovisno o stupnju procijepljenosti", kazao je ministar te dodao da mu nije jasno koji su motivi onih koji se ne žele cijepiti.

"Nikome nije ugodno, ali postoji li alternativa? Ovo je optimalno u ovom trenutku. Pravnici smatraju da je zaštita zdravlja iznad svega", kazao je Beroš te dodao da se u ovom trenutku se ne ide prema otkazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorušić je odgovarajući na novinarska pitanja ponovno kazao da dio ljudi vani nema veze s KBC-om Zagreb te da su covid potvrde u ovom trenutku jedini oblik zaštite bolesnika u bolnici.

"Mi smo još i blagi kad se usporedimo s drugim državama", kazao je Ćorušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Beroš je kazao da se u ovom trenutku ne ide prema otkazima, ali da poslodavac ima određene alate.

"Način postupanja ravnatelja odlučit će niz faktora poput epidemiološke situacije, ali u ovom trenutku otkazi nisu opcija", kazao je Beroš govoreći o onima koji se odbijaju cijepiti ili redovno testirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš je kazao i kako vjeruje da će testiranje do kraja godine biti besplatno.

Prosvjednici se preselili na ulaz u Rebro

Prosvjednici su se preselili na sam ulaz u KBC Zagreb te su tamo nastavili skandirati 'Izdaja, izdaja'. Najavili su da će pred KBC-om Zagreb prosvjedovati i sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo