zajednička izjava / VIDEO Plenković i Posavec izgladili sve nesporazume? 'Popili smo kavu, dobio sam potvrdu...'

'Premijer i ja danas ni riječi nismo razgovarali o odnosima političkih stranaka', kazao je Posavec

25.7.2019.
16:02
VOYO logo

Nakon sjednice Vlade u Čakovcu ispred novinara stali su predsjednik Vlade Andrej Plenković i međimurski župan Matija Posavec.

Obojica su bili zadovoljni činjenicom da se sjednica održala u Čakovcu, ali i samom sjednicom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su novinari podsjetili Posavca na kritike koje je iznio na račun Vlade i ministra Darka Horvata uoči sjednice u Čakovcu, a da je danas pred novinare izišao zajedno s premijerom, u pomirljivom tonu Plenković je poručio: "Popili smo kavu."

Posavec je dodao: "S ministrima sam razgovarao i dobio sam potvrdu da ćemo sjesti i raspraviti o nekim projektima", rekao je međimurski župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su Posavca upitali zauzima li se i dalje za raskid koalicije HNS-a i HDZ-a.

"Premijer i ja danas nismo razgovarali o odnosima političkih stranaka niti sam ja predsjednik stranke da na toj relaciji razgovaramo", rekao je Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je poručio da je Posavec, tijekom pregovora o stvaranju nove koalicije, "svakako bio jedan od ljudi s kojima smo razgovarali o formiranju nove parlamentarne većine".

No, Posavec je imao drugačiju verziju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ja bio taj koji je razgovarao i zagovarao koaliciju. Morao sam ići na sastanak, ja na njemu nisam imao neku aktivnu ulogu, bio sam prisiljen doći na taj sastanak jer je u tom trenutku predsjednik stranke dao ostavku, potpredsjednice stranke bile su u izlasku iz stranke i jedina struktura je bila zamjenik predsjednika i predsjednik Središnjeg odbora i to smo bili kolega Štromar i ja. Nakon toga sastanka dao sam ostavku na sve funkcije u stranci i povukao se", rekao je Posavec.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo