srebrna medalja / Veliki uspjeh mladih Hrvata: FER-ovci na natjecanju bolji od MIT-a i Stanforda!

Image
Foto: studentski.hr/

Hrvatski su tim zastupali Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva

26.5.2015.
11:33
studentski.hr/
VOYO logo

Na Finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja u programiranju koje se od 16. do 21. svibnja održavalo u Marrakechu, Maroko, studenti Sveučilišta u Zagrebu ostvarili veliki uspjeh osvojivši srebrnu medalju i sedmo mjesto u ukupnom poretku u jakoj konkurenciji od 128 najjačih sveučilišnih timova iz cijeloga svijeta, javlja studentski.hr.

Hrvatski su tim zastupali Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na finalu su premoćno pobijedili favoriti (St. Petersburg National Research University of IT, Mechanics and Optics), a od hrvatskoga tima bili su bolji još samo Moscow State University, The University of Tokyo, dva sveučilišta iz Kine (Tsinghua i Peking) te University of California at Berkeley.

Kako god bilo, veliki je uspjeh što su naši predstavnici 'prešišali' čak i veliki MIT (Massachusetts Institute of Technology) te Stanford. Cijelu listu pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo