bio je šef NO-a / Vanđelić o pljački Ine: 'Uhićeni Škugor morao je prijedlog dati Upravi, a Uprava odobriti posao'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Damir Vanđelić je najavio da će se opširnije očitovati u narednim danima

29.8.2022.
13:24
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva Davor Filipović, koji je prije dolaska na tu dužnost bio u NO Ine, danas je prebacio odgovornost na članove Uprave i nadzornike koji su u tim foteljama sjedili od lipnja 2020. do kolovoza 2022. godine kada je afera s pranjem novca otkrivena. U njenom središtu direktor Ine Damir Škugor.

"Proteklih dana u javnom prostoru bilo je nekih koji su pokušali dovesti u pitanje moju odgovornost s obzirom na to da sam bio nešto više od četiri mjeseca član NO-a Ine, povezati to s ovime što se događalo. Takve moram razočarati. Naime, sporni ugovor s poduzećem OMS potpisan je dva mjeseca prije nego što sam bio imenovan u NO Ine, a sve ovo što se događalo, događalo se negdje od sredine 2020. godine. Poznato je tko je u tom razdoblju bio predsjednik NO-a Ine, poznato je tko su bili članovi, poznato je tko je bio i predsjednik Uprave Ine, tko su bili članovi…", rekao je ministar Filipović danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je indirektno prozvao Damira Vanđelića koji je bio na čelu nadzornog odbora do kraja prošle godine. Vanđelić pak sve prebacuje na Upravu Ine.

"Nadzorni odbor ne dobiva pojedinačne ugovore na stol, nego poslovanje prati kroz izvješća Uprave i revizije, a s obzirom da je Ina potpisala ugovor sa spomenutom tvrtkom u listopadu 2021., a ja razriješen početkom prosinca 2021., prve izvještaje je dobio sastav NO-a koji me naslijedio", kazao je Damir Vanđelić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sazvao sastanak /

Filipović o velikoj pljački: 'Sporni ugovor je potpisan prije mog dolaska. Uprava INA-e treba nam dati puno odgovora'

Image
sazvao sastanak /

Filipović o velikoj pljački: 'Sporni ugovor je potpisan prije mog dolaska. Uprava INA-e treba nam dati puno odgovora'

Iz njegovog tima dodaju da je Uprava te ugovore kojima je oštećena Ina morala odobriti jer je takva procedura. Naime, prema proceduri je Damir Škugor trebao Upravi dati prijedlog. Predsjednik Uprave potom to stavlja na sjednicu Uprave i Uprava donosi odluku s time da je MOL taj koji upravlja društvom i ima većinu. Pravna služba daje mišljenje, napominju u Vanđelićevom timu.

Vanđelić je najavio da će se opširnije očitovati u narednim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo