NEVJEROJATNI SLUČAJ KRAĐE / Vandali ordinirali po groblju: ukrali mramorne vaze sa 70 nadgrobnih spomenika

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz PU osječko-baranjske potvrdili su da su policijski službenici obavili očevid na groblju u Markovcu Našičkom te da paralelno s potragom za počiniteljima

25.4.2017.
16:45
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sa 70-ak grobova, odnosno nadgrobnih spomenika, na mjesnom groblju u Markovcu Našičkom sa subote na nedjelju, ukradene su vaze za cvijeće i slični ukrasni predmeti koji su se tamo nalazili, piše Jutarnji list.

"To nije mogla učiniti jedna osoba, nego više njih, jer su vaze ukradene s oko 70 grobova. S obzirom na to da je riječ o vazama koje su pričvršćene na mramorne ploče i koje nije lako otkinuti, pretpostavljam da je ipak riječ o vandalizmu, jer većina ukradenih predmeta nema neku posebnu materijalnu vrijednost, niti se od toga može nešto zaraditi kroz prodaju sekundarnih sirovina. Užasnut sam time što sve ljudski mozak može zamisliti i učiniti", ispričao je Mirko K. iz Županje, koji je u utorak došao s obitelji u Markovac Našički, gdje se tog dana obilježavao dan zaštitnika župa sv. Marka Evanđelista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU osječko-baranjske potvrdili su, piše Jutarnji list, da su policijski službenici obavili očevid na groblju u Markovcu Našičkom te da paralelno s potragom za počiniteljima, rade i na utvrđivanju identiteta oštećenih, odnosno vlasnika grobova kako bi ih uputili u pravnu proceduru i eventualno pokretanje privatnih tužbi, odnosno kaznenih prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike