FOTOGALERIJA / Užasni prizori: medicinski otpad i smeće zatrpali obalu našeg najljepšeg Nacionalnog parka

Image
Foto: NP Mljet

Lokalno stanovništvo koje godinama svjedoči ovim problemima, uvjereno je da većina otpada dolazi iz Albanije i Crne Gore

19.3.2018.
9:24
NP Mljet
VOYO logo

Već dugi niz godina, u ovo proljetno doba, obale Nacionalnog parkaMljet nažalost postanu "ukrašene" enormnim količinama morskog otpada. To se na žalost dogodilo i proteklog vikenda u uvalama smještenim na južnoj obali Mljeta, Gonoturska i Blace".

Image

Čitava obala Nacionalnog parka Mljet prekrivena smećem

Image

Čitava obala Nacionalnog parka Mljet prekrivena smećem

"Tijekom zimskog razdoblja kada južni vjetrovi prevladavaju na ovom području, potpomognuto morskim strujama koje se protežu uz našu obalu, ogromne količine komunalnog, ali i što je posebno zabrinjavajuće medicinskog otpada, postaju ogroman uteg i problem s kojim se već godinama iznova bore djelatnici Nacionalnog parka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalno stanovništvo koje godinama svjedoči ovim problemima, uvjereno je da većina otpada dolazi iz Albanije i Crne Gore, čemu u prilog idu i etikete kao i ambalaža koje pronalaze u hrpama smeća.

Posljednjih godina Nacionalni park Mljet, uz veliki trud vlastitih djelatnika koji se čitave godine trude nagomilani otpad ukloniti i svoje posjetitelje dočekati sa očišćenim plažama i obalama, osmislio je i više nego uspješno provodi volonterske programe čišćenja koje su se pokazale kao pun pogodak, ali bez obzira na brojnost djelatnika i volontera čini se da rade Sizifov posao, piše Dubrovački Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo