USKOK PREUZEO ISTRAGU REMONTA / MIG-ova: Bivši ministar obrane tvrdi: 'Otvoren je lov na mene'

Image

Bivši ministar obrane Ante Kotoromanović, u čijem je mandatu dogovoren remont hrvatskih MIG-ova u Ukrajini, u izjavi za Dnevnik.

22.3.2016.
15:51
VOYO logo

Među najžešćim kritičarima ugovora s Ukrajincima bio je Generalski zbor, u čije je ime bivši zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, umirovljeni general bojnik Josip Štimac upozoravao da remont hrvatskih letjelica nije obavljen kako treba.

Kotromanović: Otvoren je lov na mene

"Ne mislim da je riječ o političkom podmetanju, no očito je otvoren lov na mene", izjavio je Kotromanović za Novu TV, objašnjavajući da je posao bio transparentan, te da je Hrvatska tada s obzirom na okolnosti izabrala jeftiniju i bolju ponudu. "Ako je netko za to uzeo mito, taj treba i odgovarati", zaključuje Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je potvrdio da se uključio u ovaj slučaj, što je pokrenut na osnovu informacija koje su prikupili Vojna policija, VSOA i Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

U USKOK-u se već nalazi dio dokumentacije vezane za sporni remont MIG-ova u Ukrajini. Ona se, kako nam je objašnjeno, odnosi isključivo na postupak javne nabave, za koji je MORH već zaključio da je proveden u skladu s propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, USKOK svoj konačni zaključak još nije donio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo