VANĐELIĆ JE BIVŠI / Vlada razriješila bivšeg šefa Fonda za obnovu: Na njegovo mjesto u INA-i dolazi Plenkovićev pulen

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Umjesto Damira Vanđelića, Vlada je kao člana Nadzornog odbora INA-e imenovala bivšeg HDZ-ova kandidata za gradonačelnika ZAgreba, Davora Filipovića

15.12.2021.
14:44
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na zatvorenom dijelu svoje sjednice donijela niz odluka. Tako je bilo riječi o stajalištima Hrvatske na skorašnjem sastanku Vijeća za okoliš, obaviješteni su o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu, ali najviše pozornosti su privukla razrješenja i imenovanja.

Razriješen Vanđelić

"Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. izbor članova Nadzornog odbora toga društva – Damira Mikuljana, dr. sc. Davora Filipovića i dr. sc. Branimira Škurle, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat 18. prosinca 2021. Istovremeno, donesen je i Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. izbor Damira Mikuljana za predsjednika Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci”, priopćeno je iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
(NE)OČEKIVANA ODLUKA /

Vlada smjenjuje Damira Vanđelića iz NO Ine i postavlja poznatog HDZ-ovca

Image
(NE)OČEKIVANA ODLUKA /

Vlada smjenjuje Damira Vanđelića iz NO Ine i postavlja poznatog HDZ-ovca

To znači da je bivši ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić smijenjen s dužnosti u Nadzornom odboru INA-e. Ironično, mijenja ga bivši HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Davor Filipović.

Rošade u institucijama

Zbog isteka mandata su razriješene pa ponovno imenovane ravnateljica Ureda za zakonodavstvo Zdenka Pogarčić, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin, ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova Ivan Klanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješena je ravnateljica Ureda za protokol Blanka Jurić-Jerbić, a od sljedećeg tjedna je na toj dužnosti Damir Vlajčević. Na osobni zahtjev je razriješen i ravnatelj Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Mato Škrabalo. Njega do provedbe javnog natječaja za imenovanje na tu poziciju mijenja Sebastian Rogač, kojemu je zbog toga povučeno ovlaštenje za obavljanje dužnosti glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Taj će posao privremeno obavljati Nevenka Cujzek.

Tomislav Milunović postao je član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika, umjesto dosadašnjeg člana koji je preminuo, a donesen je i zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatski operater tržišta energije d.o.o. izbor Darija Matanovića, Marina Vukovića i dr.sc. Marijane Čižmešije za članove Nadzornog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo