otprije poznat policiji / Uhićen zagrebački poduzetnik Blaž Petrović: spornim transakcijama utajio 15 milijuna kuna poreza?

Image
Foto: Vjesnik/PIXSELL

Zatraži li tužiteljstvo za Petrovića istražni zatvor on će, najvjerojatnije u četvrtak, biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda

20.10.2016.
8:41
Vjesnik/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački poduzetnik Blažo Petrović u srijedu je uhićen zbog sumnje da je utajio 15-ak milijuna kuna poreza, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Prema neslužbenim informacijama Petrović, koji je od ranije poznat kao sudionik mnogih istraga i suđenja, ali bez pravomoćne presude, nakon uhićenja je odveden na ispitivanje u državno odvjetništvo, a potom i u policijski pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatraži li tužiteljstvo za Petrovića istražni zatvor on će, najvjerojatnije u četvrtak, biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Prema pisanju Jutarnjeg lista Petrović je osumnjičen da je 75 milijuna kuna jedne od svojih tvrtki 'oprao' nizom transakcija s drugim tvrtkama u kojima je također formalni ili neformalni suvlasnik, izbjegavši na taj način plaćanje poreza na dobit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji slučaj u kojem se Petrović pojavio na stranicama 'crne kronike' rezultirao je optužnicom potvrđenom na zagrebačkom sudu u srpnju ove godine zbog sumnje da je zlouporabama položaja i ovlasti nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna.

Taj "kontroverzni poduzetnik" i ranije je u više navrata optuživan za višemilijunske iznude, prijetnje i protupravne naplate, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo