Udruga Dynamiss Croatia pomaže invalidima pri zapošljavanju

25.1.2010.
16:46
VOYO logo

Udruga Dynamiss Croatia pokrenula je program pod nazivom Gdje si prijatelju u sklopu kojeg želi uposliti osobe s invaliditetom i osigurati im bolji život te oformiti pozitivan stav kod mladih u dobi od 14 do 17 godina i ujedno ih pripremiti za život u Europskoj uniji.

U program koji se odnosi na zapošljavanje bit će uključene osobe koje imaju očuvane komunikacijske sposobnosti (ne nužno govorne) i mogu koristiti tipkovnicu računala, u kretanju su vezane za invalidska kolica, štake, proteze i druga pomagala. Njih 50 posto moraju imati minimalno srednjoškolsko obrazovanje, a 50 posto više i visoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Dynamis Croatia osnovana je 1. travnja 2004. godine kao neprofitna, nevladina, nepolitička organizacija civilnog društva - s osnovnim ciljevima edukacije mladih o pozitivnim stavovima.

Nakon dvije godine djelovanja diljem Lijepe naše donijela je odluku o pokretanju akcije/programa za pomoć osobama s invaliditetom u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju od četiri godine Udruga u sklopu programa Gdje si prijatelju namjerava kandidate educirati za posao te otvaranjem 30 ureda u 30 hrvatskih gradova u svijet rada uvesti 150 osoba s invaliditetom. Udruga za cilj ima ekonomski i socijalno osnažiti i uključiti u sve vidove života zajednice 150 pojedinaca i isto toliko obitelji, a generaciji mladih mladih pomoći u odrastanju njegovanjem pozitivnog stava prema životu i spremnošću za život i rad u RH kao članici EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo