OD DRUGOG POLUGODIŠTA / Još jedan grad zabranio mobitele u školi, čak i tijekom odmora: 'Zar ne bi bilo ljepše da se više druže?'

Nakon što je Split već uveo pravilo o zabrani korištenja mobitela u školama za vrijeme nastave i za vrijeme odmora, djeca više neće smjeti koristiti mobitel ni u riječkim školama

29.11.2023.
9:35
VOYO logo

U riječkoj osnovnoj školi Srdoči već postoji pravilo, ali odlukom Grada, učenici neće smjeti koristiti mobitel ni za vrijeme odmora.

"Neću ga koristiti ni tijekom ispita, ni tijekom pisanja zadaćnice, neću igrati ni videoigre, ni gledati YouTube pod odmorom, ali ću nazvati mamu ako se ozlijedim, ako mi se nešto dogodi, ako me boli glava", rekao je Gabrijel i dodao kako mu neće faliti mobitel jer su mu prijatelji najbolja zabava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLIKA IH I SNIMA PA OBJAVLJUJE /

Policija se oglasila o Pernarovim posjetima školama: 'Nismo reagirali iz jednog razloga...'

Image
SLIKA IH I SNIMA PA OBJAVLJUJE /

Policija se oglasila o Pernarovim posjetima školama: 'Nismo reagirali iz jednog razloga...'

Rezultati istraživanja su poražavajući

Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan kaže kako je početkom godine provedeno istraživanje među učenicima, a rezultati su poražavajući. Više od 75 posto djece više od dva sata dnevno povodi u online okruženju, donosi Danas.hr.

"Čak 77 posto ispitane djece svjesno je da je to problematično koliko oni provode vremena na mobitelima putem društvenih mreža" otkrila je i dodala kako njih čak 55 posto procjenjuje problematičnim nasilje koje se javlja u online okruženju", rekla je Krpan. Dok se u Splitu djetetu oduzima mobitel do dolaska roditelja, iz Rijeke smatraju da bi zabrana trebala ići u smjeru preporuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bolje preporuka nego zabrana?'

"Generalno gledajući, vi tekovine moderne revolucije ne možete spriječiti. Mi nemamo nikakvih problema s djecom, oni slušaju naše upute, naše naputke i nemamo nikakvih problema u tom smislu, rekao je Ivan Vukić, ravnatelj Osnovne škole Srdoči u Rijeci. Roditelji su često nemoćni u uvjeravanju djece da se iz virtualnog prebace u stvarni život.

"Kao roditelj bih bio sretan da djeca više ne koriste mobitel. Zar ne bi bilo ljepše da se više druže nego da je svatko na svom mobitelu?!", rekao je jedan roditelj. Brojne škole u Hrvatskoj već su uvele pravilo o zabrani mobitela u školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo