dok su ležali na kolicima / U čekaonici Hitne na Sv. Duhu umrla dva pacijenta. Bolnica: 'To nije rijetkost jer dolaze teško oboljeli pacijenti'

Image

Iz Uprave Svetog Duha su potvrdili da su se oba slučaja dogodila, ali i da to nisu jedini slučajevi. Otkrili su da je od početka godine u središnjem hitnom prijemu preminulo ukupno 26 bolesnika. U siječnju 14, u veljači 8, a u ožujku četvero

25.3.2023.
10:33
VOYO logo

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh dvoje pacijenata preminulo je kraljem veljače u čekaonici Hitnoj prijema. Pacijenti su preminuli na ležećim transportnim kolicima u čekaonici, piše zagrebinfo.

Prvi je pacijent preminuo u noći s 20. na 21. veljače, a njegovo beživotno tijelo navodno je u jutarnjim satima otkrila obitelj čiji su članovi došli posjetiti pacijenta i pronašli ga mrtvog u čekaonici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko dana kasnije slično se dogodilo i s pacijentom dopremljenim iz doma umirovljenika. Dovezen je radi rutinske zamjene urinarnog katetera, a nakon zamjene pacijent je u ležećim transportnim kolicima u čekaonici čekao ranije pozvani sanitetski prijevoz koji ga je trebao vratiti u dom. Kada su stigli djelatnici saniteta, uočili su u čekaonici da je pacijent po kojega su došli mrtav.

Image
Parkiraju svi /

Nova pulska bolnica ima veliki parking, ali liječnici i pacijenti muku muče! U centru je grada i besplatan pa često ostaju bez mjesta

Image
Parkiraju svi /

Nova pulska bolnica ima veliki parking, ali liječnici i pacijenti muku muče! U centru je grada i besplatan pa često ostaju bez mjesta

Obitelj jednog od preminulih angažirala je i odvjetnika koji je za Zagreb.info ove navode i potvrdio. Sada tražE izuzimanje medicinske dokumentacije pokojnika i video zapis s nadzornih kamera u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Uprave Svetog Duha su potvrdili da su se oba slučaja dogodila, ali i da to nisu jedini slučajevi. Ističu da takve situacije na Hitnom prijemu bolnice nisu rijetkost jer često dolaze teško oboljeli pacijenti.

Za pacijenta preminulog 21. veljače navode da su zatražilI opširna očitovanja svih prisutnih tijekom pružanja zdravstvene zaštite gdje je utvrđeno da je bolesnik bio stabilnog općeg stanja, zadovoljavajućih vitalnih parametara te nije zahtijevao kontinuirani nadzor uređaja, ali je bio pod nadzorom dežurnih sestara i liječnika, koji su ga obilazili, što je vidljivo iz medicinske dokumentacije”, objašnjavaju nam iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi preminuliu pacijent je, tvrde, u bolnicu dovezen kolima hitne pomoći zbog bolova u području mokraćnog mjehura i zastoja urina.

”Nakon postavljenog katetera u hitnoj urološkoj ambulanti pacijent je u 13:45 otpušten iz ambulante i obaviješten je sanitetski prijevoz kako bi ga vratio kući. Inače, radi se o pacijentu starije životne dobi sa brojnim pridruženim bolestima, preboljelim infarktom srca, malignom bolesti te bolesti pluća. Pacijent je tijekom čekanja saniteta nadziran, nije više navodio bolove i bio je vitalno stabilan. Nedugo nakon 16 sati pacijent je razvio kardiocirkulacijski zastoj nakon kojeg je preminuo”, kazali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrili su i koliko je pacijenata ove godine preminulo na Hitnoj.

”Nama dolaze teški pacijenti, visoke životne dobi sa brojnim pridruženim bolestima koji su često vitalno ugroženi, tako da se nažalost zna dogoditi da pacijenti tijekom zbrinjavanja preminu. Od početka godine je u našem središnjem hitnom prijemu nažalost preminulo ukupno 26 bolesnika, 14 u siječnju, 8 u veljači i 4 u ožujku”, istaknuli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo