KRIVA JE HRANA? / Trovanje u Bizovačkim toplicama: 11 osoba završilo u bolnici zbog stafilokokne infekcije

Image

Jedanaest pacijenata iz Bizovačkih toplica došlo u Kliniku za zarazne bolesti u Osijeku sa simptomima alimentarne infekcije do koje je došlo zbog trovanja hranom

9.7.2017.
15:06
VOYO logo

Stafilokokna infekcija izazvala je trovanje hranom kod jedanaestero osoba, od kojih je troje djece, koji su u subotu zatražili pomoć u KBC-u Osijek, a prema informacijama koje smo dobili iz bolnice, svi su došli iz Bizovačkih toplica, no vrlo brzo su nakon liječničke obrade otpušteni kućama, piše Jutarnji list.

Doktor Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, rekao je kako je, prema informacijama koje je dobio od doktorice Dubravke Lišnić, u subotu 11 pacijenata iz Bizovačkih toplica došlo u Kliniku za zarazne bolesti u Osijeku sa simptomima alimentarne infekcije do koje je došlo zbog trovanja hranom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama doktora, pacijenti su jeli roštilj te smatra kako je meso možda bilo neodovljno termički obrađeno zbiog čega može doći do stafilokokne infekcije.  Direktor tvrtke Sunčane toplice koja upravlja Bizovačkim toplicama, Stjepko Bulić, potvrdio je događaj i istakuo da su goste izloirali u sobi u lječilištu i pozvali hitnu pomoć. 

"Kako je na kupanju taj dan bilo preko 1600 osoba, a na tegobe se požalilo njih 15 (na kraju je 8 tretirano zbog trovanja), još uvijek sa sigurnošću ne možemo tvrditi što se točno dogodilo te čekamo nalaze nadležnih službi koje su odmah izišle na teren te poduzele sve potrebne radnje", rekao je Bulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama, stafilokok je mogao doći iz više izvora što će pokazati tek nalazi analiza, piše Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo