TREĆA ŽRTVA VIRUSA GRIPE? / Pacijent preminuo samo nekoliko sati od primanja u KBC Split

Image

Samo nekoliko sati od trenutka primanja u KBC Split preminula je još jedna osoba, ovaj put muškarac za kojeg se sumnja da je bolovao od gripe.

5.1.2017.
13:06
VOYO logo

U Jedinicu intenzivnog liječenja (JIL) u ponedjeljak je primljen muškarac iz Splita star oko 60 godina koji se žalio na bol u prsištu. Kako je pregledom utvrđeno, čovjek je imao obostranu upalu pluća i njegovo se zdravstveno stanje pogoršavalo, piše Slobodna Dalmacija.

Liječnici u JIL-u dali su sve od sebe kako bi mu pomogli, ali on je, nažalost, samo nekoliko sati od dolaska u bolnicu preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZABRANILI POSJETE: /

Bolnica uvela posebne mjere, liječnici strahuju zbog epidemije gripe

Image
ZABRANILI POSJETE: /

Bolnica uvela posebne mjere, liječnici strahuju zbog epidemije gripe

Tijekom medicinske obrade od pacijenta su uzeti brisevi grla i nosa, koji su poslani na Odjel za virusologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), gdje će se potvrditi ili opovrgnuti je li muškarac u svom tijelu imao virus gripe.

Ako nalaz bude pozitivan, on će, nažalost, biti druga žrtva gripe u Splitu i treća u Hrvatskoj. Ujedno će na splitskoj patologiji biti obavljena i obdukcija tijela preminulog muškarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i drugih virusa

'U posljednja 24 sata (od utorka ujutro do srijede ujutro) ukupno smo pregledali 42 pacijenta od kojih je njih 10 imalo gripu. Ovi ostali su kod nas bili zbog raznih drugih oboljenja kao što su crijevne viroze, infekcije urinarnog trakta, upale pluća... Jedan pacijent koji je imao upalu pluća uvjetovanu gripom, odnosno kao komplikaciju gripe, zadržan je na liječenju. Epidemija gripe se i dalje širi, ali isto tako ima dosta i drugih virusa zbog kojih ljudi obolijevaju', rekao je prof. dr. Boris Lukšić, predstojnik Zavoda za infektologiju KBC-a Split.

Šef epidemiološke službe s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, dr. Ivo Petrić, napominje kako su u županiji dosad registrirana 462 slučaja gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Toliko su dosad liječnici prijavili. Ali taj broj treba uzeti s velikom rezervom jer tko zna koliko je puta on veći', rekao je dr. Petrić za Slobodnu Dalmaciju.

Prema podacima iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), na području Hrvatske registrirano je nekoliko tisuća oboljelih od gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo