DRAMA NA JORDANOVCU: / Obitelj preminulog pacijenta porazbijala pola odjela, javio se liječnik i objasnio zašto su podivljali

Image
Foto: Pixsell

U Klinici za plućne bolesti na zagrebačkom Jordanovcu danas se odvijala vrlo dramatična situacija

25.1.2019.
13:37
Pixsell
VOYO logo

Obitelj pacijenta koji je preminuo od karcinoma pluća u petak je u Klinici za plućne bolesti Jordanovac napala liječnike i medicinske sestre, pa čak i policajce koji su pozvani u bolnicu kako bi smirili situaciju, izjavio je pulmolog Marko Jakopović.

"Gospodin je preminuo u terminalnoj fazi maligne bolesti, od karcinoma pluća. Obitelj to nije mogla prihvatiti i postali su jako agresivni te su počeli razbijati neke stvari. Napali su liječnike i medicinske sestre i bili smo prisiljeni pozvati policiju", rekao je Jakopović Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

25.01.2019., Klinika za plucne bolest Jordanovac, Zagreb - Danas, oko 10.15 sati temeljem dojave iz bolnice na Jordanovcu da vise osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje, na mjesto dogadjaja upuceni su policijski sluzbenici. Dolaskom policijskih sluzbenika u prostor bolnice, s ciljem smirivanja situacije i sprjecavanja daljnjih protupravnih ponasanja na stetu strucnog osoblja bolnice, policijski su sluzbenici uporabili sredstva prisile nad nekoliko tamo zatecenih osoba. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Napali i policajce

Zagrebačka policija izvijestila je da su policajci upućeni u bolnicu na Jordanovcu nakon što su oko 10.15 sati dobili dojavu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje. Na mjestu događaja morali su uporabiti sredstva prisile.

"Dolaskom policijskih službenika u prostor bolnice, s ciljem smirivanja situacije i sprječavanja daljnjih protupravnih ponašanja na štetu stručnog osoblja bolnice, policijski službenici uporabili su sredstva prisile nad nekoliko tamo zatečenih osoba", navela je PU zagrebačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakopović kaže da se radilo o dva muškarca i nekoliko ženskih osoba, od čega dvije maloljetne osobe.

"Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju", rekao je pulmolog s Jordanovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno se utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do događaja, uz privođenje osoba u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija.

Zagrebačka policija je nakon incidenta privela na kriminalističko istraživanje ukupno sedam osoba, uključujući dvije maloljetne osobe i muškarca koji je prvotno pobjegao s mjesta napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo