PIŠU SE NOVE PJESME / The Strokes ponovno aktivni

Image

Više ne morate strahovati za budućnost njujorškog rock kvinteta - počeli su rad na novom albumu.

27.1.2009.
12:00
VOYO logo

Tri godine prošle su od posljednjeg albuma Strokesa, pomalo razočaravajućeg "First Impressions Of Earth", a pošto su se članovi grupe u međuvremenu okrenuli samostalnim projektima mnogi su sasvim opravdano pomislili kako su nekadašnji spasitelji rock'n'rolla završena priča.

Crnim slutnjama više nema mjesta - njujorški kvintet konačno je prekinuo period neaktivnosti i počeo pisati pjesme za svoj četvrti studijski album. Ulogu glavnog skladatelja frontmen Julian Casablancas ovog je puta podijelio s gitaristom Nickom Valensijem, čiji je autorski doprinos na ranijim izdanjima bio uistinu minimalan. Snimanje albuma započet će kad dečki odrade obaveze vezane uz spomenute projekte kao što je Little Joy, novi bend bubnjara Fabrizija Morettija ili sve uspješnija solo karijera gitarista Alberta Hammonda Jr-a.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo nikakav reunion jer se nismo ni raspali. Konstantno smo tu jedni za druge i sve članove Strokesa redovno viđam. Malo smo se odmarali i to je sve. Sada, međutim, ponovno krećemo punom snagom - Julian je zadnjih mjeseci izuzetno produktivan, a i Nick je odjednom počeo pisati pjesme", kazao je Fabrizio.

Za kraj i malo loših vijesti - u istom intervjuu istaknuo je kako su svi u bendu veliki perfekcionisti pa bi rad se na albumu mogao protegnuti sve do 2010. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo