ZVUCI IZ SVEMIRA / Svi detalji o novom Depeche Modeu

Image

U iščekivanju zagrebačkog koncerta, stižu nam nove informacije o albumu synth-pop legendi.

16.1.2009.
10:42
VOYO logo

Poznati su i završni detalji vezani uz album kojeg će synth-pop pioniri Depeche Mode 21. svibnja promovirati u zagrebačkoj Areni. Materijal je naslovljen "Sounds Of The Universe", a na tržište stiže 20. travnja, neposredno nakon singla "Wrong".

Kako su i najavljivali, slavni Englezi na novim se pjesmama vraćaju zvuku s početaka, zbog čega su na snimanju koristili staromodne analogne sintesajzere i ritam-mašine iz istog vremena. Riječ je o pametnoj odluci, pošto su posljednji albumi, na kojima je grupa koketirala s aktualnim trendovima, od strane kritike proglašeni jedva osrednjim. Materijal je nastao u Santa Barbari i New Yorku, a većinski ga potpisuje glavni skladatelj benda Martin Gore, uz pokoju asistenciju pjevača Davea Gahana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album je producirao Ben Hiller koji je s njima radio i na prethodnom izdanju "Playing The Angel", objavljenom 2005. i također promoviranom u Zagrebu. Ponovimo i da će koncert u Areni otvoriti mlada britanska skupina Ladytron, koja redovno ističe utjecaj Depeche Modea na vlastiti izričaj.

Kao zanimljivost spomenimo da će slavni bend sljedeće godine proslaviti svoj 30. rođendan. Planova za neko posebno obilježavanje ove okrugle brojke još nema.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo