postoji razlog / Švedska pomutila planove hrvatskih navijača: zašto je Arena protiv Bjelorusije bila poluprazna?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ono što se odmah moglo primjetiti na samom početku utakmice, bila je poprilično 'kazališna' atmosfera iz Arene i - mnoštvo neispunjenih sjedala

18.1.2018.
23:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Tvrda utakmica, nervoza, neizvjesnost i konačna odluka u posljednjoj minuti. Zvuči kao rasplet nekog polufinala protiv možda Francuske, Španjolske ili drugih teškaša - utakmica kakvih našoj reprezentaciji ne nedostaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nažalost po hrvatske navijače, radilo se samo o Bjelorusiji, reprezentaciji osrednjeg ranga europskog rukometa koju je Hrvatska, poljuljana porazom od Švedske, na jedvite jade uspjela svladati u zagrebačkoj Areni i tako sačuvati nadu u prolaz u polufinale.

Ono što se odmah moglo primjetiti na samom početku utakmice, bila je poprilično 'kazališna' atmosfera iz Arene i - mnoštvo neispunjenih sjedala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tomu leži u činjenici kako je prvoplasirana momčad iz splitske skupine A na rasporedu tek u subotu, što se znalo i prije samog početka turnira.

Naime, ždrijeb je odlučio da se u prvom kolu druge faze Eura sastanu pobjednik skupine A i skupine B. Nošeni željom i očekivanjima da Hrvatska osvaja skupinu u Spaladium Areni, te očekujući trijumf Francuza u porečkoj skupini, Hrvati su unaprijed kupili dnevne karte za subotu, očekujući novi sudar Kauboja sa starim rivalima. Francuska je svoju ulogu odigrala, no umjesto Hrvatske u subotu će u ranijem terminu na teren izaći Švedska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su hrvatski navijači u potpunosti promašili dan - jer u subotu - osim velikog klasika svjetskog rukometa između Švedske i Francuske - neće vidjeti ono čemu su se nadali. Kasnije će ipak vidjeti Hrvatsku u kasnijem terminu protiv Norvežana, no navijači jednostavno nisu očekivali nastup svoje reprezentacije već u četvrtak.

Promašili su tako dan i utakmicu, a Hrvatska je, primarno zbog loše igre a zatim i umjerene atmosfere nakon što su navikli na splitsko adrenalinsko ludilo, umalo promašila pobjedu nad podređenim i objektivno nedoraslim protivnikom, Bjelorusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije neuvjerljive predstave Kauboja definitivno su poljulale i vjeru navijača u osvajanje europskog zlata. Nadajmo se ne zadugo, već u subotu na rasporedu je svjetski doprvak Norveška, protiv koje će naši rukometaši vjerojatno morati pokazati svoju najbolju igru na dosadašnjem dijelu turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo