SUKOB INTERESA: / Glasnogovornica ministrice Juretić zaposlena u udruzi Zajednica Susret

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anic
2.5.2016.
9:31
PIXSELL, Robert Anic
VOYO logo

Članica kabineta ministrice Bernardice Juretić i glasnogovornica Ministarstva socijalne politike i mladih Miroslava Rožanković nalazi se u sukobu interesa. Naime, od ožujka obavlja posao u Ministarstvu, a istodobno je i dalje zaposlena u Zajednici Susret, piše Jutarnji list. List navodi da je sukob interesa značajniji i stoga što Zajednica susret ovisi o financijskoj potpori Ministarstva.

Miroslava Rožanković na pitanje o zakonitosti istodobnog rada "na dvije stolice" tek je kratko odgovorila: "Nemam komentara". Isti odgovor imala je i predsjednica Zajednice Susret Dina Drozdek na pitanje radi li Rožanković u Zajednici, koju je inače osnovala i vodila Bernardica Juretić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje staža i nemogućnosti zapošljavanja

Izvori bliski Rožanković navode kako je ona posao u Zajednici zadržala zbog staža, jer u Ministarstvu još nije zaposlena. A zasad ne može ni biti jer je na snazi zabrana zapošljavanja u državnoj službi, a način na koji je svoje bliske kadrove, bez natječaja, zapošljavala bivša Vlada, Ustavni sud ukinuo je i proglasio nevažećim.

Image
ZABORAVIO NA SUKOB INTERESA: /

Tepeš htio iznajmljivati stan saborskim zastupnicima

Image
ZABORAVIO NA SUKOB INTERESA: /

Tepeš htio iznajmljivati stan saborskim zastupnicima

Sadašnja Vlada, pak, namjerava provoditi natječaj, ali za zapošljavanje neće biti potrebne nikakve kvalifikacije nego samo intervju sa čelnikom institucije. No, dok to ne učini, nema mogućnost zaposliti kadrove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pet projekata Zajednice Susret četiri financira Ministarstvo

"Zapošljavanje osoba u ministarstvima putem ugovora o djelu je nezakonito jer se na mjesta koja su propisana sistematizacijom, sukladno zakonu, ne mogu angažirati vanjski suradnici. Bilo je još sličnih primjera koje smo uredno prijavili inspekciji", prokomentirao je situaciju Siniša Kuhar iz Sindikata javnih i državnih službenika.

SUKOB INTERESA: Ranko Ostojić ne bi trebao preuzeti Odbor za unutarnju politiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu da je angažman ministričine glasnogovornice problematičan i jer Zajednica Susret, prema podacima s njenih internetskih stranica, provodi pet projekata od kojih je u četirima glavni financijer Ministarstvo socijalne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo