PODLE STRANAČKE IGRE: / 'Brkićevom kandidaturom za ministra Karamarko ga se ustvari želi riješiti!'

Image
Foto: Pixsell, Marko Mrkonjić
25.2.2016.
9:07
Pixsell, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Nakon situacije s Mirom Crnojom, predsjednik Vlade Tihomir Orešković sada mora donijeti odluku želi li u Vladi ponovno osobu koja za sobom vuče repove neriješenog spora oko plagiranja diplomskog rada i koja će mu biti novi uteg.

Image
DOZNAJEMO: /

MUP traži da se Milijanu Brkiću oduzme diploma jer je prepisao 70% završnog rada!

Image
DOZNAJEMO: /

MUP traži da se Milijanu Brkiću oduzme diploma jer je prepisao 70% završnog rada!

Naime, nakon što je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko istaknuo Milijana Brkića kao kandidata za mjesto ministra branitelja, Visoka policijska škola objavila je kako protiv Brkića pokreće postupak oduzimanja diplome zbog plagiranja diplomskog rada. Prijedlog Karamarka komentirao je Miro Bulj iz Mosta napominjući kako oni nemaju ništa protiv Brkića, međutim s druge strane ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, čijem sektoru pripada Visoka policijska škola, prema riječima upućenih nije želio učiniti ništa kako bi spriječio nadležne u Školi da ponove postupak koji je, kao što je poznato, na Visokom upravnom sudu poništen iz tehničkih razloga. Za pokretanje postupka znalo se prije tri mjeseca, no Visoka škola nije objavila ništa sve dok Karamarko nije naveo Brkića kao ministarskog kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić će u protuofenzivu?

Tako se sada, piše Slobodna Dalmacija, spekulira da je prvi potpredsjednik Vlade to učinio kako bi se u stvari riješio Brkića kao protukandidata na predstojećim unutarstranačkim izborima. A da je i sam bio svjestan činjenice da Brkić na ministarsko mjesto neće moći zasjesti.

No, izvori iz HDZ-a navode kako takav potez za sobom može povući onaj osvetnički po kojem je Brkić prozreo igru svog stranačkog šefa te će se na izborima u stranci okrenuti protiv njega. Naime, odnosi HDZ-ovog dvojca već duže vrijeme nisu najbolji, jer Brkić Karamarku zamjera slaganje HDZ-ovog izbornog tima, dok ga se njegov šef dosad već pokušao riješiti usmjeravajući ga na Ured predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo