'NEKA IDU BOSONOGI' / Društvene mreže i dalje gore: 'Česi nam dali dva boda, neka ih HGSS spašava po Velebitu za dvojku'

Image
Foto: Profimedia/AIme meni/X/Screenshot

Na natjecanje je došao pukom srećom jer je njegova pjesma bila rezerva na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu na Eurosongu. Umjesto njega je na Doru trebala pjevačica ZSA ZSA, koja je odustala od natjecanja, a Lasagni je više puta javno iskazala podršku i sreću što je zamijenio

12.5.2024.
10:53
Profimedia/AIme meni/X/Screenshot
VOYO logo

Jutro nakon 68. finala Eurosonga ne prestaju reakcije publike širom svijeta. Mnogi su zadovoljni pobjedom Švicarca Nema, a mnogi razočarani plasmanom hrvatskog predstavnika Baby Lasagne. Lasagna je i prije nastupa na Eurosongu podignuo Europu na noge svojom pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", a u subotnjem finalu za dlaku ga je bodovno prešao Švicarac.

"Hrvatska je zaslužila bolje", samo je jedan od brojnih komentara na platformi X koji smatraju da je Eurosong 2025. godine ipak trebao doći u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su ogorčeni cijelim sustavom glasanja, a Švicarska je pobjednica s najmanje glasova publike u povijesti Eurosonga, dok je Hrvatska na kladionicama u finalnoj večeri imala 50 posto šanse za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predlažem da se Hrvatska povuče s natjecanja. Ova politička predstava koja se odigrava godinama otišla je predaleko i treba joj stati na kraj", "Nakon prošle godine isti, lažni žiri", "Oprosti Baby Lasagna, bio si pobjednik", "Nitko nije mogao kontrolirati publiku kao on", komentiraju korisnici platforme X.

Na društvenim mrežama sve je više fotografija i memova na račun političkog utjecaja na Eurosong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekinite politiku i fokusirajte se ne na glazbu. Neka glasaju pravi ljudi", "Sretan sam zbog Švicarske, ali i razočaran u isto vrijeme. Glasovi iz mnogih zemalja su mi sumnjivi, općenito nije ispalo pošteno", kritiziraju pratitelji Eurosonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati su bili ljuti i zbog bodova koje je Baby Lasagna dobio od drugih država, a u fokusu je bila Češka.

"Česi nam dali dva boda, pa neka ih samo HGSS spašava po Velebitu za dvojku", stoji u objavi na platformi X, a uslijedili su urnebesni komentari "Nijedna japanke za penjanje po Biokovu im više ne treba prodati", "Neka idu bosonogi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nastup Baby Lasagne još je u prvoj polufinalnoj večeri bilo puno reakcija, ali i videa na kojima se vidi da su uz Lasagnu plesali i tehničari i drugi natjecatelji. Podsjetimo, Marko Purišić (Baby Lasagna) na natjecanje je došao pukom srećom jer je njegova pjesma bila rezerva na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu na Eurosongu. Umjesto njega je na Doru trebala pjevačica ZSA ZSA, koja je odustala od natjecanja, a Lasagni je više puta javno iskazala podršku i sreću što ju je zamijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj čovjek nije trebao nastupati za Hrvatsku, zamijenio je nekoga tko je otpao, a danas Hrvatskoj donosi najbolji rezultat ikada", "Još jedna godina da je drugoplasirani trebao pobijediti", "Hrvatska je bila nešto posebno",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lasagna je u Hrvatskoj izazvao tabletić maniju, bilo ih je posvuda - na medicinskim uređajima, na televizorima, na kućnim ljubimcima, a sve zbog njegove košulje koja ima te poznate uzorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne plači, nego pleši", stoji u jednoj objavi na platformi X, upravo je "ne plači" dio teksta pjesme Rim Tim Tagi Dim. A moglo bi se i zaplesati jer gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević već je najavio da će organizirati doček hrvatskog predstavnika na Trgu bana Josipa Jelačića nakon što slijetanja u zagrebačku zračnu luku oko 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije opljačkan. Dobio je nevjerojatnu podršku, fantastične rezultate i bit će mu dobro nakon natjecanja. Ovo godine nije takva čast odnijeti kući naslov i trofej", utješno piše jedan od korisnika na platformi X, a Hrvati su još jednom pokazali da su u natjecanju često ujedinjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Euosong 2024.: Pogledajte kako su Umažani navijali za Baby Lasagnu

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo