DHMZ POSLAO UPOZORENJE / Stiže grmljavinsko nevrijeme! Mogući ekstremni vodostaji. Meteorologinja RTL-a: 'Može biti i urbanih poplava'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na Kupi, Savi i Dravi. Nakon utorka još jedan izraženiji prodor stiže prvo u petak, zatim i nedjelju, stoji na stranicama DHMZ-a

2.11.2023.
8:48
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Studeni je započeo dosta toplo za ovaj dio godine, ali već se prema kraju dana i u noći očekuje promjena vremena.

"Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i uz njega. Prema kraju dana i u noći na petak sa zapada postupno jače naoblačenje, s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi, praćeni obilnom oborinom", piše DHMZ na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je za tri regije izdano narančasto upozorenje. Riječ je o Zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću te Sjevernoj Dalmaciji dok će sutra cijela Dalmacija biti pod narančastim alarmom.

Image
Foto: DHMZ

Također, izdano je i posebno priopćenje o visokim vodostajima zbog obilnih oborina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na Kupi, Savi i Dravi. Nakon utorka još jedan izraženiji prodor stiže prvo u petak, zatim i nedjelju, stoji na stranicama.

"Idućih dana bez stabilizacije, bit će promjenjivo s kišom i pljuskovima, osobito u petak i nedjelju kada su lokalno moguće i obilne oborine zbog kojih može biti i urbanih ili bujičnih poplava", kaže meteorologinja RTL-a, Damjana Ćurkov Majaroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Jesu li Svi sveti ili Uskrs? Zbog neobičnog vremena, možemo li godišnje doba zvati 'proljesen' ili 'jeseće'?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo