nije krivica kbc-a? / Stigao nalaz obdukcije Kanađanina koji je umro u Splitu. Bio u hitnoj u Vancouveru, Londonu, na Baliju dobio i upalu

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Liječnicima se obratio zbog problema s kašljem, pa je bio zadržan na Klinici za plućne bolesti, a stanje mu se naglo pogoršalo u srijedu, 10. svibnja, nakon čega je prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je dan kasnije i preminuo

16.5.2023.
12:58
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Obitelj Kanađanina Johna Timsa koji je u četvrtak ujutro preminuo na Jedinici intenzivnog liječenja u KBC-u Split poslala je Slobodnoj Dalmaciji rezultate obavljene obdukcije.

Prvi rezultati pokazuju da su upala pluća i kronična bolest srca pridonijeli njegovoj smrti, rekla je Gaye Tims, njegova supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da je njezin suprug počeo kašljati prije nego su napustili Kanadu, no da su mu Vancouveru napravili rendgen i isključili upalu pluća.

Doktori su rekli da vjeruju da je vjerojatno u pitanju samo virus i poslali ih kući, no par je ubrzo otputovao na Bali gdje je John dobio upalu uha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga pojašnjava da je nakon toga počeo teže disati. Kada su bili u Engleskoj, John je bio na pregledu u bolnici u Londonu zbog jakog kašlja i umora. No njihovi testovi nisu pokazali ništa značajno zbog čega bi trebali otkazati svoje daljnje putovanje.

Image
UMRO NA INTEZIVNOJ /

U splitskom KBC-u započela unutarnja kontrola zbog smrti Kanađanina: 'Stanje mu se naglo pogoršalo'

Image
UMRO NA INTEZIVNOJ /

U splitskom KBC-u započela unutarnja kontrola zbog smrti Kanađanina: 'Stanje mu se naglo pogoršalo'

Svoj su put nastavili u Hrvatskoj. U Dubrovniku mu se stanje dodatno pogoršalo. Stigao je u splitsku bolnicu i tamo se liječio u dva navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnicima se obratio zbog problema s kašljem pa je bio zadržan na Klinici za plućne bolesti, a stanje mu se naglo pogoršalo u srijedu, 10. svibnja, nakon čega je prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je dan kasnije i preminuo.

Dr. Zenon Pogorelić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split je u obraćanju novinarima nakon ove tragedije izjavio kako preliminarnim pregledom medicinske dokumentacije nisu pronađene pogreške u postupku prema kanadskom državljaninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo