Splićanina šokirala ovrha za račun koji je podmirio još prije 11 godina

Dobiti ovrhu za dug star 16 godina, koji si pritom i podmirio, još je uvijek, na žalost, moguć scenarij, u što se uvjerio i jedan Splićanin.

29.4.2014.
9:40
VOYO logo

Umjesto ovršnog rješenja, dobio je ceduljicu s navodnim brojem predmeta i kontaktom ovršitelja.

"Nisam znao da se na ovaj način dijele ovrhe – valjda bi sud trebao slati rješenja... Terete me za dug iz 1998. godine, koji sam ja 2003. godine, u dogovoru s djelatnicima splitskog T-HT-a, podmirio. Upravo su me oni savjetovali da platim glavnicu, što sam i učinio", ispričao je Splićanin pokazujući za Slobodnu Dalmaciju dvije uplatnice – jednu na iznos od 1.000 kuna plaćenu u svibnju 2003. godine, a drugu na iznos od 1.183 kune iz kolovoza iste godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasile ga požutjele uplatnice

Srećom, uplatnice je sačuvao jer kako bi se, inače, sporio s telekomunikacijskim operaterom.

"Ja sam živi primjer da račune treba čuvati i duže od tri godine, najsigurnije je 20...", kaže Splićanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pomoć se obratio splitskom Savjetovalištu za zaštitu potrošača, koji se posljednja dva mjeseca uglavnom i bavi sličnim slučajevima, odnosno ovrhama o kojima su ovršenici obaviješteni 10 i više godina nakon pokretanja postupka.

Iz Hrvatskog telekoma potvrđuju da je naš sugovornik platio glavnicu ili 'dio dugovanja', kako navode iz njihova Odjela za odnose s javnošću. Premda se telekomunikacijski operater time namirio, od strane nadležnog suda nastavljene su daljnje radnje u ovršnom postupku koji je pokrenut, doznaje se u T-HT-u, još 1999. godine!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, njihova bivšeg korisnika u ovoj će zavrzlami vjerojatno spasiti već požutjele uplatnice koje je sačuvao povodeći se za onom 'zlu ne trebalo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo