LIJEČENJE NA KRIŽINAMA / Splićani stradali u eksploziji i dalje u životnoj opasnosti: 'Opekline su duboke'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Muškarci, smješteni u Jedinici intezivnog liječenja na Križinama, priključeni su na resipratore i nalaze se u životnoj opasnosti

21.6.2017.
15:17
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dvojica mlađih muškaraca od 28 i 19 godina, koji su u ponedjeljak navečer oko 20 sati u eksploziji i požaru na automobilu u Ulici Viktora Vide 11 zadobili teške tjelesne ozljede i dalje se nalaze u životnoj opasnosti, piše Slobodna Dalmacija.

Muškarci su smješteni u Jedinici intezivnog liječenja na Križinama i priključeni su na resipratore, a prof. dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziju, reanimatologiju i intenzivo liječenje KBC-a Split, rekao je kako su oba pacijenata uspavani te da je 48 sati od ozlijeđivanja najosjetljivija faza koja prethodi operativnim zahvatima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Otkriven uzrok požara u Splitu: dvojica ozlijeđenih muškaraca u induciranoj komi​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Eksplozija u Vukovarskoj ulici u Splitu: ozlijeđeno troje ljudi

"Oba pacijenta su opečena u dosta visokom postotku i radi se o dubokim opeklinama. Odmah nakon prijema u bolnicu poduzete su sve one mjere koje inače poduzimamo kada su opekline u pitanju, a kolege anesteziolozi rade na stabilizaciji njihova stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starijeg pacijenta smo operirali kako bismo mu poboljšali cirkulaciju. Radi se o početnoj operaciji, a s onim zahvatima koji su inače potrebni pri ovakvim ozljedama krenut ćemo kada se njihovo zdravstveno stanje stabilizira", rekao je za Slobodnu Dalmaciju doktor Ivan Utrobičić, šef splitskih "plastičara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo