Skromni život čelnog sindikalista /

Skriveni posjed Vilima Ribića: Sagradio vilu od 250 kvadrata, a još se vodi kao oranica? 'To vi nemate ništa s time'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na vanjskom portafonu nema njegova prezimena, a zemljišne knjige otkrivaju da se zemljište od 1285 četvornih metara još vodi kao oranica

9.2.2021.
17:10
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

''Živim skromno u tome mračnom stanu od 40-ak kvadrata blizu Vinogradske. Plaćam sindikatu najamninu 700 kuna'', tako je o sebi prije 12 godina pisao Vilim Ribić dok je živio u sindikalnoj nekretnini do prije dvije godine. Međutim, njegova nova adresa sada je vila od 250 kvadrata koju je čelnik Matice hrvatskih sindikata izgradio u Gornjem Vrapču, piše 24 sata.

Činjenica da se Ribić preselio u novu vilu na obroncima Medvednice bila je nepoznata, a o tome nije htio pričati ni kada je upitan o tome kako se odlučio preseliti, otkud mu novac za tako veliku investiciju te zašto nije upisao objekt u katastar i zemljišne knjige. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRESUDA NAKON 22 GODINE /

Vilim Ribić novac dobiven sudskim sporom uplatio za izradu respiratora za zdravstvene radnike

Image
PRESUDA NAKON 22 GODINE /

Vilim Ribić novac dobiven sudskim sporom uplatio za izradu respiratora za zdravstvene radnike

Je li sagrađena u skladu sa zakonom?

''To vi nemate ništa s time. Doviđenja gospodine, nemojte me takve stvari pitati. Razgovor je završen'', odgovorio je Ribić na upite novinara 24 sata.

Vilu od 250 kvadrata je kao novu adresu stanovanja Ribić prijavio u srpnju 2018. godine. Na vanjskom portafonu nema njegova prezimena, a zemljišne knjige otkrivaju da se zemljište od 1285 četvornih metara još vodi kao oranica u vlasništvu Vilima Ribića. Dakle, iako kuća nije upisana ni u zemljišne knjige ni u katastar, upitno je je li sve odrađeno u skladu sa zakonom budući da je upisivanje nekretnine u zemljišne knjige i katastar zakonska obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ta urbana vila je završena prije jedno tri-četiri godine i on se nedugo zatim uselio. Bilo nam je čudno tko gradi jer se otpočetka vidjelo da odskače po standardu, bili smo uvjereni da je neki bogati poduzetnik ili političar. A onda se uselio Ribić'', rekao je jedan od susjeda.

Gradski Ured za graditeljstvo koji izdaje dozvole potvrdio je za 24 sata da je prvo investitor bila jedna privatna tvrtka, a nakon kupnje, Ribić je zatražio izmjene uvjeta gradnje. Prema procjeni stručnjaka projektanata na temelju fotografija i površeine objeka, samo za gradnju vile trebalo je izdvojiti oko 2,5 milijuna kuna i još oko 300 tisuća kuna za komunalni doprinos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo