ŠKORO SAZVAO PRESICU I TRAŽIO RASPRAVU O EURU: / No, ujedno odgovorio Plenkoviću oko propalog sastanka s oporbom

Image

Na pitanje hoće li prihvatiti mjesto potpredsjednika Sabora, Škoro je rekao da će DP o tome ozbiljno odlučiti', no znatno je bio rječitiji oko izbora manjinca za potpredsjednika Vlade

14.7.2020.
13:40
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković još je prošlog tjedna najavio sastanke s predstavnicima svih parlamentarnih stranaka kako bi postigao konsenzus oko ključnih pitanja za državu. No, sastanak je trebao biti neformalan, bez definiranih striktnih tema i protokola, te su trebali biti održavani sa svakom strankom zasebno.

Sve stranke su redom odbije premijera, na što su iz Vlade reagirali prozivajući oporbu za neozbiljnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLASNOGOVORNIK VLADE KRITIZIRAO OPORBU: /

'Njihovi razlozi su neozbiljni, Plenković neće ponoviti poziv za sastanak'

Image
GLASNOGOVORNIK VLADE KRITIZIRAO OPORBU: /

'Njihovi razlozi su neozbiljni, Plenković neće ponoviti poziv za sastanak'

'Najvažnija je kava s Plenkovićem'

Na sve je odgovorio Miroslav Škoro na tiskovnoj konferenciji koju je sazvao zbog prelaska Hrvatske na euro koji će, strahuje, osiromašiti građane te ističe kako bi se to moralo odrediti na referendumu. "Sjetite se što se događalo s prelaskom s jugodinara na hrvatski dinar, s prelaskom s hrvatskog dinara na kunu. Stvorit ćemo konverziju i stvoriti hrvatskim građanima samo probleme", rekao je na konferenciji, prenosi N1.

"Najvažnije u medijskom prostoru je kava s Plenkovićem", komentirao je Škoro novinarska pitanja oko odbijanja sastanka s Plenkovićem. "Ne možemo ležerno ćaskati oko eura. Osim toga, ja ne pijem kavu nego čaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li prihvatiti mjesto potpredsjednika Sabora, Škoro je rekao da će "DP o tome ozbiljno odlučiti kad ih pozovu na ozbiljan razgovor", no znatno je bio rječitiji oko izbora Borisa Miloševića iz SDSS-a za potpredsjednika Vlade. "Rekli su da će koalirati sa strankama istih svjetonazora. Ako su se oni prepoznali sa SDSS-om koji je osnovao ratni zločinac Hadžić...", kazao je Škoro.

Ipak, zaključio je kako će DP biti konstruktivna oporba. "Vrlo konstruktivna. Otkako sam se pojavio na političkom nebu, uvijek sam bio konstruktivan. Uvijek nastojim ukazati na politički problem, ali i na rješenje", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo