traže veće plaće / Sindikalisti stali pred novinare prije sastanka s premijerom: 'Nismo minorni, za štrajk nikad nije kasno'

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

'Ako nema razgovora, nikad nije kasno za štrajk. Mi ga možemo napraviti, to nije nikakav problem, barem za Sindikat policije. Ono što ćemo zahtijevati je da najmanji koeficijent za naše službenike bude 1.0", rekao je Jagić za medije

5.6.2023.
10:47
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

U Zagrebu je počeo radni sastanak s predstavnicima više sindikata javnih i državnih službi i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Traže rješenja za povećanje plaća, a pravosudni su službenici već započeli štrajk. Prosvjeduje njih 3500. Inače, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika traži povećanje plaća za 400 eura za najniže rangirane službenike u pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Vlada tražila zabranu štrajka navodeći da je on nezakonit, županijski je sud u Zagrebu danas donio odluku da je ipak zakonit.

Image
unatoč vladi /

Županijski sud odlučio da su pravosudni službenici ovlašteni organizirati štrajk!

Image
unatoč vladi /

Županijski sud odlučio da su pravosudni službenici ovlašteni organizirati štrajk!

Prije dugo očekivanog sastanka, medijima se obratio Dubravko Jagić, šef Sindikata policije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo samo poručiti da Sindikat policije Hrvatske zastupa sve državne službenike i namještenike. Nismo kao neki minorni sindikati koji zastupaju samo zaposlene u pravosuđu. Zastupamo i pravosuđe i policiju i carinu, vatrogasce", rekao je Jagić i dodao da za štrajk nikad nije kasno, ako neće biti dogovora.

"Ako nema razgovora, nikad nije kasno za štrajk. Mi ga možemo napraviti, to nije nikakav problem, barem za Sindikat policije. Ono što ćemo zahtijevati je da najmanji koeficijent za naše službenike bude 1.0", rekao je i zaključio da "ispod toga neće ići".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak rekao je da traže od premijera da im da ponudu od povećanja plaće za deset posto.

"Ako ne uspostavimo dogovor, postupat ćemo kako smo najavili", rekao je Topolnjak i dodao da povećanje plaća nije dovoljno samo za doktore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi očekuju da se dogovori za sve ostale u sustavu zdravstva jer jedni bez drugih ne možemo funkcionirari" zaključio je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo