POLICIJSKA ISTRAGA U TIJEKU / SDP reagirao na napad na bivšu zastupnicu: 'Ovo je strašno, to je ispod svake ljudske razine'

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

'Od nadležnih očekujemo brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje'

15.6.2022.
11:38
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

SDP je poručio u srijedu kako napad na njihovu članicu i bivšu saborsku zastupnicu Vesnu Škulić ukazuje samo na neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu koje su često prepuštene same sebi, a od nadležnih očekuju brzu reakciju i donošenje novog zakona.

"Ovaj mučan događaj ukazuje na samo neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, koje su često prepuštene same sebi. Nužno je što hitnije donošenje Zakona o osobnoj asistenciji, kao i uvođenje Inkluzivnog dodatka koji bi osobama s invaliditetom olakšao njihovu svakodnevicu", priopćili su iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrčući se na navode Škulić da ju je napala žena koja joj je pružala usluge pomoći i brige, naglasili su kako bi Hrvatska trebala biti sigurna zemlja za sve svoje građane, posebno one najranjivije, te da se takav napad ne bi smio dogoditi nijednoj osobi u ovoj zemlji, a kamoli osobi s invaliditetom.

"Grubo je ugrožena sigurnost njenog doma i u konačnici sam njen život. Izražavamo zgražanje i najoštrije osuđujemo ovaj događaj, a od nadležnih očekujemo brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje", poručili su iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ŽENA ILI MONSTRUM' /

Bivša zastupnica doživjela životnu dramu: 'Ja sam noćas skoro bila ubijena! Bacila me na pod iz kolica, čupala i tukla glavom o zid...'

Image
'ŽENA ILI MONSTRUM' /

Bivša zastupnica doživjela životnu dramu: 'Ja sam noćas skoro bila ubijena! Bacila me na pod iz kolica, čupala i tukla glavom o zid...'

Grbin: 'Ovo je strašno, to je ispod svake ljudske razine'

Predsjednik stranke Peđa Grbin rekao je kako je Škulić ostala bez telefona i trenutno ju je nemoguće kontaktirati.

"Tijekom dana ćemo ju posjetiti i razgovarati o tome što se dogodilo. Međutim, ovo je strašno, da se osobu koja je nemoćna na takav način napadne, da se od osobe od povjerenja iskoristi njena situacija, to je ispod svake ljudske razine", izjavio je novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je uvjerenje kako neće postojati prijepori oko uvođenja Zakona o osobnoj asistenciji jer je to nešto što je Hrvatskoj potrebno.

Podsjetimo, Škulić je u srijedu ujutro na Facebooku iznijela svoje svjedočenje o napadu koji je doživjela u utorak navečer, navodeći kako ju je napala žena koja joj je pružala usluge pomoći i brige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU zagrebačke potvrdili su da je događaj prijavljen i da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo