DOSTA MU JE ROCK'N'ROLLA / Ryan Adams napušta Cardinalse

Image

Hiperprodukcija je, čini se, došla glave i možda najtalentiranijem američkom kantautoru.

16.1.2009.
11:02
VOYO logo

Nevjerojatno produktivni americana čudak Ryan Adams napušta The Cardinals, bend koji je osnovao i predvodio od 2004. godine.

Na svom blogu otkrio je kako će koncert u Atlanti biti i njegov posljednji s Cardinalsima, nakon čega će se na neko vrijeme posvetiti mirnijem životu daleko od glazbe. Bend je s Ryanom snimio tri albuma (zadnji "Cardinology" krajem prošle godine), a svirao je i na par samostalnih izdanja svog lidera. Također, 2006. je odradio ulogu prateće skupine napušenoj country ikoni Willieju Nelsonu na "Songbird", albumu  kojeg je Adams producirao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam na svemu što smo prošli zajedno i nadam se da ćemo u jednom trenutku opet zasvirati zajedno. Preda mnom su mirnija vremena, posvetit ću se nekim drugim stvarima u životu", piše Adams najavljujući skoro povlačenje iz rock'n'rolla.

Kroz Cardinalse prošao je niz glazbenika, između ostalih i JP Bowerstock, njujorški gitaristički guru koji je pokazao prve akrode članovima Strokesa. Nedavno ih je Noel Gallagher osobno odabrao da prate Oasis na velikoj svjetskoj turneji, no Ryan je čitavo iskustvo nazvao "uništavajućim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći njegov projekt bit će objavljivanje autobiografskog romana "Infinity Blues" koji će na police knjižara doći 1. travnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo