Ruski magnat krenuo u osvajanje Mljeta

Osmi najbogatiji ruski magnat s Forbesove liste Vladimir Jevtušenko blizu je ostvarenju sna o izgradnji 109 milijuna eura vrijednog turističkog kompleksa na lokaciji Pinjevica na otoku Mljetu.

28.6.2010.
8:49
VOYO logo

Uz posjet premijerke Jadranke Kosor Moskvi, gdje je u razgovoru s prijateljem Vladimira Jevtušenka, premijerom Vladimirom Putinom potvrđena otvorenost Hrvatske za ruske investicije, Jevtušenku u prilog idu i lipanjske preinake Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije, kojima je predio Pinjevice ucrtan kao zona turističke izgradnje, piše Jutarnji list.

Osmi najbogatiji ruski magnat je Pinjevicu još 2004. godine zemljišt kupio od mljetskih općinara, da bi nakon toga Državno odvjetništvo RH tužilo Općinu Mljet zbog prodaje zemljišta u vlasništvu Hrvatskih šuma, odnosno države koja je osporila Jevtušenku uknjižbu na mljetsku nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenju imovinsko-pravnih prepreka izgradnji hotelskog resorta nagodbom, šest godina poslije, nadaju se i ulagači i vodstvo općine Mljet.

''Nama se nitko od zainteresiranih nije obraćao, a je li što dogovoreno oko odleđivanja projekta, treba pitati premijerku Kosor.U svakom slučaju, mi smo otvoreni za dogovor'', rekao je SDP-ov načelnik Mljeta Nikola Hajdić, koji smatra kako bi hotelski kompleks otočanima, uz izglednih 150 novih radnih mjesta, donio i rješenje manjkave infrastrukture, posebice vodovoda i sustava za zbrinjavanje otpadnih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jevtušenkov pravni opunomoćenik, zagrebački odvjetnik Damir Pokupec, kazao je kako bi nagodba značila ostvarenje višemilijunske investicije započete kupnjom 220 tisuća četvornih metara zemljišta, koja predviđa gradnju dvaju hotela i niza rezidencijalnih vila na dvjema lokacijama površine 40 tisuća četvornih metara.

''Od 109 milijuna eura, kolika je procijenjena vrijednost ulaganja, dvadesetak milijuna kuna utrošilo bi se na uređenje kompletne infrastrukture istočnog dijela Mljeta'', pojasnio je Pokupec za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005130755006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo