bivši premijer u fokusu / RTL Danas istražuje: zašto Orešković troši novac na tjelohranitelje dok dogovara privatni posao u Amsterdamu?

Istražili smo od koga strahuje Orešković i je li uistinu bilo potrebno da je na trošak države odveo tjelohranitelje u Amsterdam gdje dogovara novi posao za sebe

4.1.2017.
19:04
VOYO logo
Image
POTVRDIO GLASNOGOVORNIK /

Tihomir Orešković se vraća u Tevu: 'Neće utjecati na odluke u Hrvatskoj'

Image
POTVRDIO GLASNOGOVORNIK /

Tihomir Orešković se vraća u Tevu: 'Neće utjecati na odluke u Hrvatskoj'

Ono o čemu se dugo nagađalo, danas je dobilo i konačnu potvrdu: Tihomir Orešković vraća se u Tevu, globalnu farmaceutsku korporaciju u čijem je vlasništvu Pliva, a u kojoj je radio prije no što je postao predsjednikom Vlade Republike Hrvatske.

"Možemo potvrditi da se Tihomir Orešković pridružuje Tevi u Amsterdamu. Gospodin Orešković će imati višu ulogu u našem globalnom financijskom poslovanju i neće biti uključen u odluke koje se tiču našeg poslovanja u Hrvatskoj", rekao je glasnogovornik Teve Paul Williams

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je do 19. travnja štićena osoba. Kada želi, prati ga osiguranje pa tako i u Amsterdam ovih dana.

Dok je Orešković iz Zagreba otputovao zrakoplovom, dvojica zaposlenika policijske Uprave za posebne poslove sigurnosti su službenim automobilom prešla put od 1340 kilometara kako bi ga dočekali u Nizozemskoj, gdje Orešković koristi i službeno vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako gruba računica pokazuje da će samo za dnevnice za pripadnike osiguranja biti oko 100 tisuća kuna, a smještaj i do 120 tisuća kuna, u Ravnateljstvu policije potvrđuju da ima pravo na zaštitu i osiguranje, ali ne otkrivaju detaljnu strukturu troškova.

"Policijski službenik može sudjelovati u obavljanju policijskih poslova u inozemstvu pod uvjetima određenim međunarodnim ugovorom", priopćili su iz MUP-a.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oreškovićev nasljednik, pak, ostavlja mogućnost da se neka pravila u ovakvim situacijama promijene.

"Razmotrit ćemo tu temu. Bivši dužnosnik se vlastitom odlukom može odreći te zaštite. Razgovarat ćemo o toj temi i vidjeti što je najprimjerenije", izjavio je premijer Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahuje li Orešković od nečega konkretnog, javnosti nije poznato. Njegova obitelj također ima pravo na zaštitu i osiguranje, ali do sredine ovog mjeseca. Iz krugova bliskih bivšem premijeru doznajemo da bi se Orešković ove privilegije mogao odreći vrlo skoro.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo