Zviždač s carine počinje štrajk glađu pred Saborom

Deset godina je Robert Matijević, kako tvrdi, glavnom državnom odvjetniku davao niz informacija i dokaza o organiziranom kriminalu i korupciji u carinskoj upravi.

16.10.2012.
9:00
VOYO logo

Robert Matijević, bivši pomoćnik ravnatelja Carinske uprave, u utorak ujutro počinje štrajk glađu pred Saborom, s transparentom "Mladen Bajić – sabrana nedjela".

U istoimenim materijalima navodi kako je u 10 godina glavnom državnom odvjetniku predao niz informacija i dokaza o organiziranom gospodarskom kriminalitetu i korupciji, međutim, tvrdi, Bajić nije napravio ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini slučaj organiziranog gospodarskog kriminaliteta koji je procesuiran i koji je na kraju završio pravomoćnom presudom jest krijumčarenje sirovom kavom koje je otkriveno, kako je to napisano u presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, najviše zahvaljujući upravo mojem radu i upornosti", iznosi R. Matijević i zaključuje kako smatra da ima pravo, a i obvezu, "odgovornim osobama i javnosti predočiti i dokazati 10-godišnji (NE)rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te zatražiti njegovu trenutačnu smjenu i potom pokretanje njegove kaznene odgovornosti", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo