KONCERT IZ SREDNJEG VIJEKA / Renesansa gitarističkog maga

Image

Legendarni gitarist Deep Purplea Ritchie Blackmore u Zagrebu predstavio svoj bend Blackmore's Night.

28.1.2009.
17:12
VOYO logo

Dok njegovi nekadašnji kolege iz Deep Purplea nastupima na San Remu i sličnim šlageraškim veselicama rasprodaju i ono malo ugleda što im 
je ostalo, Ritchie Blackmore sa novim bendom Blackmore's Night još uvijek  radi zanimljive stvari.

Nemojmo se zanositi, njihov je premijerni zagrebački nastup u dobro ispunjenom Lisinskom dosta oscilirao, no u  boljim je trenucima uspio opravdati renome kojeg uživa jedan od najslavnijih gitarista svih vremena. Spoj renesansne glazbe i folk-rocka logičan je nastavak Ritchiejeve fascinacije klasičnom glazbom, primjetne još u ranim stvarima Purplea poput "April", a iz najboljih dana zadržao je i sklonost virutoznoj instrumentalnoj međuigri gitare i klavijatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje stvari grupe rastu od akustičnih minijatura do raskošnih krešenda u kojem je slavni roker glavnu ulogu prepustio čarobnom glasu svoje supruge Candice, a dojam putovanja u neka davna vremena zaokružili su viteški kostimi pojedinih članova publike te prikazi mračnih šuma i nemirnih mora na videozidu. Vrhunac koncerta očekivano su bile izvedbe klasika Purplea od kojih je najefektnije zvučala bolna balada "Soldier Of Fortune". 

Priču su, kao i na albumima grupe, dobrano pokvarile brze, besmislene poskočice čiji je jedini cilj da rasplešu publiku, no u cjelini, pogotovo zahvaljujući nekoliko izvrsnih obrada, vrlo solidno.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo