ŽRTVE AGRESIJE / Ranjeni branitelji Ukrajine u Hrvatskoj: 'Stiglo ih je 19, imamo i tri teža slučaja'

U Zračnoj luci dočekala su ih brojna kola hitne pomoći

14.5.2024.
14:28
VOYO logo

Ranjenici iz Ukrajine stigli su na oporavak u Hrvatsku. U zračnoj luci dočekali su ih potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Vili Beroš i ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič.

U Zračnoj luci dočekala su ih brojna vozila hitne pomoći. Neki su u kolicima, na štakama, a dio ljudi je stigao u krevetima. "Nastavljamo pomagati prijateljskom narodu. Ovo je treći ciklus. Danas ih je zaprimljeno 19. Svi su stabilni i raspoređuju se po zdravstvenim ustanovama. MUP rješava njihov status", kazao je ministar Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAPETOSTI NE PRESTAJU /

Rusija krivi Ukrajinu za urušavanje zgrade nakon eksplozije: Poginule najmanje 4 osobe, 19 ozlijeđenih

Image
NAPETOSTI NE PRESTAJU /

Rusija krivi Ukrajinu za urušavanje zgrade nakon eksplozije: Poginule najmanje 4 osobe, 19 ozlijeđenih

"Uz njih 19 koji su danas zaprimljeni, iz ranijih skupina nalazi se još 12. Svjedočimo žestini agresije Rusije na Ukrajinu i zato ćemo pružati pomoć. Ovo je pokazatelj u kojoj mjeri je Vlada usmjerena u svjetlu pružanja raznih oblika pomoći. Ovo je najsnažnija poruka u pogledu prijateljstva. Drago mi je da smo naše veteranske centre, njih četiri, stavili u program rehabilitacije našim prijateljima, braniteljima Ukrajine", kazao je Medved. Svi su branitelji Ukrajine i s njima su u pratnji njihove obitelji. Bit će smješteni u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova.

"S ukrajinskim narodom dijelimo istu sudbinu. Ovo je naša dužnost i obveza. Naš zdravstveni sustav ima iskustva s ratnim zbivanjima. Zaprimili smo tri kompleksna ranjenika", kazao je Beroš zahvalivši svim zdravstvenim djelatnicima. "Izrazito sam sretan što sudjelujem u ovakvoj humanitarnoj akciji", kazao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj trećoj misija su i oni s najopsežnijim ozljedama. Ovaj put su i teški bolesnici transportirani. Pretežno su mlađi ljudi. Sada imamo i starije osobe koje sudjeluju u ratu. Bit će smješteni diljem Hrvatske po planu", kazao je Beroš.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministri Medved i Beroš dočekali ranjenike iz Ukrajine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo