nepoznata zvijer / Puma viđena u Podravini? ‘Nemojte se približavati životinji, ne izigravajte heroje. Posljednji skok dugačak je pet metara'

Image
Foto: Screenshot

O svemu su obaviještene mjerodavne institucije.

28.5.2021.
11:13
Screenshot
VOYO logo

Ovih je dana nepoznata zvijer snimljena u Podravini, neposredno uz rezervat Veliki Pažut unutar regionalnog parka Mura-Drava. Stručnjaci za divlje životinje pretpostavljaju kako je riječ o više ni manje -pumi koja je nekome pobjegla, ali to još nitko nije potvrdio, piše Danica.hr.

Na fotografiji se vidi nešto poput velike divlje mačke veličine oko 80 centimetara i dužine oko 1,5 metra izrazito dugog repa, a pretpostavke su da ju je netko u Mađarskoj, Sloveniji ili Hrvatskoj držao kao ljubimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dvaput je viđena u sumrak pa se čini da je crna, no ne mora biti. Pretpostavka je da se radi o pumi ili slično, koja je nekome pobjegla. Ako tko primijeti ili čuje nešto o takvoj životinji, molim informacije. Zadnja moja slična akcija je bilo uspješno hvatanje servala koji je bio na slobodi skoro pola godine i koji je iz Slovenije pobjegao u Hrvatsku. Nemojte se približavati životinji ako ju vidite i ne izigravajte heroje. Posljednji skok koji se vidi na noćnoj snimci je dugačak prema tragovima otprilike pet metara u daljinu. Snimka je stara 10 dana i čekali smo hoće li se životinja negdje pojaviti da bi ju mogli pratiti”, rekao je Branimir Reindl, koji se bavi spašavanjem divljih životinja i koji je prvi objavio snimku.

O svemu su obaviještene mjerodavne institucije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike