smirivanje situacije / 'Problema u Karlovcu još uvijek ima, ali uskoro očekujemo pad vodostaja'

Nabujale rijeke i potoci najviše problema trenutno stvaraju na području Bregane gdje je poplavilo 40-ak kuća, a dio Lekenika je odsječen

23.5.2015.
18:56
VOYO logo

Kiša u mnogim mjestima u Hrvatskoj niti nakon dva dana lijevanja ne prestaje. Vodostaji su sve viši pa su na nekim mjestima proglašene mjere obrane od poplava.

Nabujale rijeke i potoci najviše problema trenutno stvaraju na području Bregane gdje je poplavilo 40-ak kuća, a dio Lekenika je odsječen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, na karlovačkom području u narednim satima očekuje se smirivanje situacije.

"Vodostaji svih karlovačkih rijeka i dalje rastu, ali satni porast sve je manji. U narednih nekoliko sati očekujemo stagnaciju, nakon čega očekujemo daljnje opadanje karlovačkih rijeka. Problema u Karlovcu je bilo i još uvijek ih ima. Od 17 sati su na snazi redovne mjere obrane od poplave za dionice rijeke Kupe i Korane u Karlovcu. Prema svim pokazateljima, ovaj vodni val bit će daleko od onih koji su bili u 2014. godini", rekla je za RTL Danas voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana  Željeznjak i dodala da vodni val kreće prema nizvodnim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo