PRIPREMA JE BILA NEIZVJESNA; Predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola: / 'Da nam je bilo još tjedan dana...'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola: 'Priprema početka školske godine je bila neizvjesna'

7.9.2020.
21:30
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nikica Mihaljević, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ), rekao je za N1 da je priprema početka školske godine bila "neizvjesna", da je potrajala do posljednjeg trenutka, ali da je "zbilja zadovoljan time kako je krenula nastava". "Učitelji i ravnatelji su podnijeli jedan rekao boih teret oko organizacije", dodao je.

Istaknuo da u njegovoj školi u Zagrebu, koja se morala renovirati zbog oštećenja u potresu, imaju sreće s velikim učionicama. "Do 70 kvadrata su, pa smo tako uspjeli u svim razredima osim u dva osigurati fizičku distancu. U njima će zato imati nastavu s maskama, ali smo naručili pleksi-pregrade tako da niti ovi učenici morati imati maske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od škole koju on vodi, kaže da su daleko složeniju situaciju s pripremama imale škole koje inače rade u tri smjene. "Neke su škole bile deficitarne s kadrom, imamo puno i kombiniranih grupa, najviše sa stranim jezikom ili s boravkom. Tražili smo od osnivača da nam odobri još jednog radnika. Još nisu odgovorili", kazao je i dodao da im je u organizaciji pomogao Grad Zagreb.

Image
TKO ĆE BITI KRIV AKO SE DIJETE ZARAZI U ŠKOLI? Ministar Fuchs: /

'Mislim da to pitanje u ovoj fazi ne bismo smjeli postavljati'

Image
TKO ĆE BITI KRIV AKO SE DIJETE ZARAZI U ŠKOLI? Ministar Fuchs: /

'Mislim da to pitanje u ovoj fazi ne bismo smjeli postavljati'

Dobro bi im došlo još tjedan dana

Ipak, naglasio je da bi im dobro došlo još vremena. "Da je bilo još tjedan dana, jako bi nam dobro došlo." Kako kaže, preporuke su išle u smjeru da se nastava što više organizira u blok satima i da se koristi što više ulaza u školu. U školi koju on vodi imali su sreće, jer imaju pet ulaza, od kojih im je prvog dana bilo dovoljno četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, učenici su bili oduševljeni početkom nastave. "Kod malih se to dalo jako zamijetiti, jer s nestrpljenjem su čekali prvi dan. Primijetilo se i kod velikih, puno je prošlo vremena, i kod njih se vidjela želja i radost da su u školi. Distanca se održavala, možda ne u svakom trenutku, ali je bilo zadovoljavajuće", zaključio je Mihaljević.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo