jasno i glasno / Predsjednik Uprave Viadukta Joško Mikulić: 'Izgradnja mosta kopno – otok Čiovo bit će gotova do zime'

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Odbacio je kao neutemeljene medijske napise da je Viadukt jedini krivac za kašnjenje radova

20.3.2017.
15:14
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Uprave Viadukta Joško Mikulić izjavio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak kako će izgradnja mosta kopno – otok Čiovo biti gotova do zime. Odbacio je kao neutemeljene medijske napise da je Viadukt jedini krivac za kašnjenje radova.
'Cijelo jutro imali smo sastanak u Hrvatskim cestama (HC) na kojem je bio prisutan i ministar prometa Oleg Butković. Sve ovisi o okrupnjavanju čelične konstrukcije. Po sadašnjim projekcijama radovi bi trebali biti gotovo do zime', rekao je Mikulić, prenosi Tportal.

Viadukt s podizvođačima radova za čeličnu konstrukciju do srijede HC-u mora predati novi dinamički plan radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikulić je ustvrdio kako nema govora o raskidu ugovora. 'Pričati o raskidu je bespredmetno. Poručio bih građanima Trogira da je situacija takva kakva je. Viadukt je učinio sve da most završimo na vrijeme', istaknuo je Mikulić.

Potvrdio je kako tvrtka ima problem s likvidnošću. Plaće radnika kasne 20-ak dana, ali bi to trebalo biti riješeno ovaj tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Viadukt je solventan. Sve obaveze prema državi izvršavamo na vrijeme. Samo je ostao taj neto iznos koji nismo isplatili radnicima. Na mostu Čiovo i onako više praktički nema fizičkih radova. Dio radnika poslali smo na godišnji odmor', rekao je Mikulić, prenosi Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo