PREDSJEDNICA U ORAHOVICI: / Grabar-Kitarović posjetila pogone tvrtke koja je lani ostvarila 80 milijuna kuna prihoda

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Kako je istaknuto,

12.10.2018.
17:11
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom boravka u Virovitičko-podravskoj županiji hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u Orahovici u petak popodne među ostalim i pogon Pan parketa, tvrtke koja izvozi više od 90 posto proizvoda.

Predsjednicu je u pogonu dočekao osnivač i direktor tvrtke DanielSmiljanić. Pan parket je uspješna drvoprerađivačka tvrtka koja, osim u europske zemlje, izvozi u Kinu, Sjevernu i Južnu Ameriku te na Bliski istok. Prošle su godine 123 zaposlene osobe ostvarile prihod od 80 milijuna kuna te udvostručile neto dobit na 5,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuto, ulaganjem u energetski učinkovitiju tehnologiju uz pomoć EU fondova tvrtka održava konkurentnost na zahtjevnome međunarodnom tržištu te i ove godine računa na povećanje proizvodnje i daljnje investicije.

Predsjednica je posjet Orahovici počela na Sveučilišnom studiju fizioterapije osječkoga Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, a obišla je i turistički kompleks "Merkur", gdje su je na natkrivenom bazenu dočekali plivači Plivačkoga kluba Orahovice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što obiđe Poljoprivredno poduzeće Orahovicu, hrvatska predsjednica bit će na proslavi Dana općine Mikleušu, čime će završiti dvodnevno premještanje njezina ureda u Virovitičko-podravsku županiju, što je 17. premještanje u dosadašnjem mandatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo