'Prebili su mi supruga, a to je ubilo mog oca'

Mirko Bratić umro je braneći svog zeta od dvojice nasilnika, koji su ga napali samo zato jer je Kinez.

25.8.2010.
9:58
VOYO logo

"Mali, žuti!", vikala su na Lianga Chena braća Delonga prije nego što su ga počeli zvjerski šaketati, a kasnije i cipelariti u liftu nebodera u zagrebačkoj Domagojevoj ulici. Napad se dogodio prošloga tjedna, a braća Delonga, 37-godišnji Mario i 32-godišnji Boris, zbog toga su 'zaradila' prijavu za nanošenje, prijavu za rasnu i drugu diskriminaciju, za ubojstvo iz nehata, za nasilničko ponašanje…

arti-201008160382006No, uz strašan događaj veže se i obiteljska tragedija. Naime, dvojac je isprva napao 27-godišnjeg Lianga, a potom i njegovog punca, 60-godišnjeg Mirka Bratića. Mirkovo srce nije izdržalo uznemirenje, te se, prema svjedočenju susjeda, nakon napada, a prilikom policijskog uviđaja, u jednom trenutku onesvijestio i umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi su svjedočili i o razdvajanju napadača od Lianga.

"Kažu da je to bilo strašno, da su ih jedva razdvojili, da su bili kao dvije zvijeri. Ne znam zašto? U novinama piše da su prije bili mirni. Zašto su sada morali pokazati to svoje drugo lice? Zbog njih sam ostala bez oca", rekla je Linagova supruga Maja za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja kaže kako su njeni roditelji, sestra, rodbina i prijatelji Lianga prihvatili sa simpatijama, a voljela bi da ljudi u njenom ocu nađu uzor, te da njegova smrt potakne druge, posebice roditelje, da odgajaju djecu u toleranciji.

S Liangom, koji je prije Zagreba živio u Osijeku i Splitu, u vezi je već šest godina, a godinu dana su u braku. Njen suprug do sada nije imao problema, no Maja priča kako neki poznanici nisu izdržali, a da je ne pitaju zašto on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ne? To je jedini moj odgovor. Jesam li doma dovela nekog razbojnika, drogeraša? Dovela sam nekoga tko me privukao, s kim se slažem. I uvijek nas je zanimalo kako će izgledati dijete iz miješanog braka dviju rasa. Već je u bolnici bio drukčiji pa ga je sestra zvala 'egzotik'. Valjda je pokupio najbolje što je mogao i od jedne i druge rase. Nadam se da ubuduće neće imati nekih problema. Jedino što želim je da ima miran život i da ga nitko ne dira", izjavila je Maja za Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-201008160382006 arti-201008230019006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo